zaterdag 30 april 2016

vegetarische soep/ vegetarian soup


Scroll down for english.

Ik zit in Engeland op het platteland. Devon, echt prachtig! Jaren geleden ben ik hier eerder geweest. Het is nog steeds even prachtig. We zitten nu in een prachtig hotel, echt brits net uit een serie. Ik ben dol op britse series waar de adel rondloopt in prachtige jurken en met elkaar praat in keurig engels. Prachtig engels, toespelingen naar elkaar maken vol venijn maar dan wel met het gezicht keurig in de plooi. Heerlijk!
Alleen internet is een drama! Ik wil iets op mijn blog zetten maar internet werkt hier niet mee. En als je vraagt hoe dat komt dan zeggen ze alleen maar "you are on the countryside". Oftewel het werkt niet!
Ik ga het nu weer proberen en anders zal ik moeten wachten totdat ik weer bij een stad in de buurt ben.

Ik heb dit recept gemaakt vlak voordat we naar Engeland gingen . Een heerlijke vegetarische soep die je een dag tevoren kan maken. De  combinatie van verschillende smaken zorgt ervoor dat het zo lekker is.

Lets cook!

Ingrediënten voor 4 personen:

500 ml bouillon
160 ml rode linzen, koken volgens gebruiksaanwijzing
6 wortelen, geschrapt en fijn gesneden
2 sjalotjes, fijn gesneden
2 grote zoete aardappelen, geschild en in kleine blokjes
1 blik kikkererwten, goed uitgelekt
stuk gember van 5 cm, fijn gesneden
2 eetlepels olijfoilie
2 eetlepels komijnpoeder
2 eetlepels chilipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 eetlepel kerriepoeder
3 eetlepels vissaus
zout/peper
1/2 bosje koriander om te garneren

Methode:

Verhit een eetlepel olijfolie in en pan en bak de uitjes glazig.Voeg alle groenten toe, behalve de linzen en bak ongeveer vijf minuten. Voeg één eetlepel komijnpoeder,  de kerrie en  éétlepel chilipoeder toe en meng het goed. Voeg nu de bouillon toe, breng aan de kook en laat het pruttelen op een laag vuurtje gedurende vijftien minuten.
Blend de soep met een staafmixer tot een mooi gladde soep. Voeg nu drie eetlepels vissaus en de linzen toe en  breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven op 200  C . Bekleed een oventray met bakpapier. Meng de kikkererwten met olijfolie en dan met komijn, chilipoeder en een beetje knoflookpoeder.  Zorg dat de kikkererwten goed ingevet zijn met olijfoilie anders plakken de kruiden niet vast aan de kikkererwten. Je rolt de kikkererwten eerst door de olijfolie en dan door de kruiden. Zet de oventray  twintig  minuten in de oven en hussel de kikkererwten na tien minuten zodat de kikkererwten mooi krokant en spicy zijn na de baktijd.


Serveer de soep in een mooie kom of weckpot en garneer de soep met de heerlijk krokante kikkererwten en wat verse koriander.





I am in England at the moment, in Devon on the countryside. It is beautiful here. I have been in this area here before. It was years ago but nothing seems to have changed. Beautiful mansions surrounded by large green pastures. It looks as time stood still there. I love to watch those english television series like Downtown Abbey with aristocratic families and servants.

The only disadvantage of being in this area is the lack of internet. it seems impossible to have good wifi here. I am always saying to the children that it is not good to be obsessed with phones, internet and such, but I begin to realize that even for me no internet is really disturbing my life. My oldest daughter is in Barcelona right now and I want to keep in touch with her. I call her once a day or we sent text messages but if you have no connection with any provider that is impossible!
And I wanted to post some recipes for my blog...well that turned out be rather difficult. Downloading pictures in the countryside is not going to work out. We had dinner in a pub and the internet there was good. So I took my laptop and sat there for a while.

Well, the recipe for today I made the night before we went for this short break holiday.
It is a vegetarian soup. The mixture of ingredients makes the soup very tasty.
You can prepare the soup the night before, it will only give the soup a more intense flavor.

Lets cook!

Ingredients for 4 people:

1 can of drained chickpeas
6 carrots, sliced into little pieces
2 big sweet potatoes, sliced into little pieces
2 shallots, cut into little pieces
ginger, 5 cm, cut into little pieces
2/3 cup of red lentils, cook them.
2 cups vegetable broth
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons cumin
1/2 tablespoon curry powder
2 tablespoons chili powder
1 tablespoon garlic powder
3 tablespoons fish sauce
1/2 bunch cilantro
pepper/salt

Method:

Heat one tablespoon of olive oil in a pan and fry the onions until the onions are glazed. Add the other vegetables, except for the lentils and bake for five minutes. Now add the cumin, chili and curry powder and stir well. Add the broth and bring to a boil. Let it simmer for fifteen minutes.
Blend the soup after fifteen minutes until it is nice and smooth. Add the fish sauce and pepper and salt.

Preheat the oven at 392  F and put greaseproof paper on an oven tray. Coat the chickpeas with one tablespoon of olive oil. Now coat them with a mixture of garlic powder, cumin and chili powder. The seasoning must stick well to the chickpeas. Put the oven tray into the oven for 20 minutes. Turn the chickpeas around after ten minutes to bake them nice and crisp.


Serve the soup in a nice bowl or jar and garnish with the crisp chickpeas and some cilantro.










                                                                                                                                Enjoy your dinner!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!