dinsdag 5 april 2016

Spruitjes/Brussel sprouts


Scroll down for english.

Ik hou van spruiten maar ik weet dat veel mensen ervan gruwelen. Dat komt ook een beetje omdat spruitjes bijna altijd op dezelfde manier worden klaar gemaakt. Gekookt, en dan vaak ook nog te lang wat de smaak niet ten goede komt. Dit recept maakt de spruiten echt heel smaakvol en bij mij eten zelfs de kinderen ervan mee!

Lets cook!





Ingrediënten voor 4 pers:

500 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
rasp van 1 citroen en een klein beetje sap daarvan
1 eetlepel rozemarijn ( vers) fijn gehakt
3 tenen knoflook, geplet en fijn gesneden
3 eetlepels olijfolie
4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
zout/peper

Methode:

Verwarm de oven voor op 200 ⁰ C. 

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak hier de knoflook vijf minuutjes in.
Giet de de knoflookolie in een ovenschaal en leg hier de gehalveerde spruitjes in. Ik hussel ze altijd even helemaal door de olie zodat de spruitjes helemaal bedekt zijn met een laagje olie. Voeg de fijn gehakte rozemarijn en de citroenrasp  toe en hussel die ook even door de olie. Zo voorkom je dat de rozemarijn verbrandt in de oven.

 Verdeel de spruitjes  goed over de schaal en zet de schaal twintig minuten in de oven.
Haal de schaal uit de oven, verdeel een klein beetje ciroensap over de spruiten en garneer de schotel met parmezaanse kaas en voeg peper en zout toe.



 I love Brussel sprouts but I know a lot of people don't like them. I think that the main reason for not liking the taste of the sprouts is the fact that they are always cooked in the same way.
This simple dish can change your mind. The roasted sprouts are really delicious.

Lets cook!

Ingredients for 4 people:

500 gr Brussel sprouts, cleaned and halved
3 cloves of garlic, cut into thin slices
3 tablespoons of olive oil
3 tablespoons of rosemary, chopped
the zest of 1 lemon, and a bit of juice
4 tablespoons grated Parmesan cheese
pepper/salt

Method:

Preheat the oven at 392  F. Heat the olive oil in a pan and fry the garlic for 5 minutes.
Pour the olive oil in a oven dish and add the rosemary and lemon zest. Mix it well with the oil.
Now add the Brussel sprouts and spread them out. Put the dish in the oven for twenty minutes.

Pour a little bit of lemon juice over the hot dish and garnish with grated Parmesan. 





                                                                                                             Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!