dinsdag 19 april 2016

Salade van Cavolo Nero en venkel/ Cavolo Nero salad with fennel




Scroll down for english.

Ik heb vandaag een salade met Cavolo Nero, zwarte kool, gemaakt. Het wordt ook wel eens palmkool genoemd. Ik ben er inmiddels dol op. Het is bekend dat de palmkool al in de Romeinse tijd werd verbouwd. De Toscaanse kool werd in Nederland volop in de 19 de eeuw gegeten en deze kool behoort dan ook tot de Vergeten Groenten. Gelukkig is de groente nu weer terug in de keuken. De smaak lijkt een beetje op boerenkool.


In Amerika wordt deze groente veel gegeten omdat het een superfood is. De groente bevat echt hoge voedingswaarden. Zelfs Michelle Obama kweekt haar eigen boerenkool in de tuin van het Witte huis!
Boerenkool bevat veel vit- A, B, C en K. Boerenkool is gunstig voor botten, de zenuwen en het immuunsysteem. Het bevat ook veel antioxidanten.

Vandaag heb ik er een salade van gemaakt.

Lets cook!

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gr Cavolo Nero
1 shallotje, fijn gesneden
1 appel, in luciferstokjes gesneden
1 venkel, fijn gesneden
110 gr walnoten
50 gr parmezaanse kaas in krullen
klein stukje geitenkaas, verbrokkeld
3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel apple cider vinegar
1/2 theelpel zout

Methode:

Verwijder de harde nerf uit het blad van de Cavolo Nero. Snijd het blad in fijne kleine strookjes en doe dit in een grote schaal. Voeg het shallotje,, de venkel en de walnoten toe en hussel alles door elkaar. Voeg nu de appel toe en hussel die voorzichtig door de kool.

Meng de olijfolie, sesamolie, apple cider en  het zout in een kommetje met een vork. Kluts het net zo lang totdat je een dikke dressing krijgt.

Verdeel nu de salade over vier borden, giet er wat dressing over en garneer met parmezaan krullen en geitenkaas.



Today I made a salad of Cavolo Nero. This means black kale. The Romans already ate this vegetable.
This kale from Tuscany was eaten a lot in the nineteen century. But long time it belonged to the forgotten vegetables. Now it belongs to the superfood and it is back into our kitchen.

Kale contains a lot of vit-A,B,C and has a lot of antioxidants. It is good for your immune system, bone building and nerves.

Lets cook!

Ingredients:

200 gr Cavolo Nero
1 shallot, cut into small pieces
1 chopped fennel bulb
110 gr walnuts
50 gr Parmesan shavings
little piece goat cheese pieces
3 tablespoons olive oil
1 tablespoon apple cider vinegar
2 tablespoons sesame oil
1/2 teaspoon salt

Method:

Remove the kale stems and cut the leaves into strips. Add the kale to a big bowl. Now add the shallot, fennel and Parmesan. Toss all the ingredients together and add the walnuts.
Now pour olive oil, sesame oil, apple cider vinegar and salt into a bowl and whisk until the dressing thickens.
Put the Cavolo Nero on four big plates., garnish with some goat cheese and pour the dressing over the salad.








                                                                                                                      Enjoy your meal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!