zondag 10 april 2016

Bundt cake


Scroll down for english!

Het is weer sinner sunday en ik ga vandaag een tulband bakken. Wij noemen het al jaren tulband, maar in Amerika noemen ze deze cake Bundt cake en dat komt omdat ze de cake bakken in een Bundt pan. Onze befaamde tulband bakvorm. Ik moet wel zeggen dat onze tulbandvormen maar saai zijn hoor. In Amerika zijn ze echt heel mooi. De  bovenkant van de tulband kan diepe glooingen krijgen bijvoorbeeld. De cake wordt vaak gegeten met kerst of pasen.
Er wordt poedersuiker overheen gedaan of glazuur.
Vandaag maak ik de Bundt cake met gezouten karamelsaus. Ik vind gezouten karamel echt hemels!

Lets cook!





Ingrediënten cake:

300 gr bloem
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel baking soda
2½ theelepel chinese 5-spices
1½ theelepel kaneel
1 theelepel vers geraspt nootmuskaat

175 ml zonnebloemolie
100 gr donkere basterd suiker
250 ml zwarte stroop, gewoon schenkstroop.
3 cm stuk gember, geraspt
250 ml cider, Jillz
3 eieren

Methode:

Verwarm de oven voor op 170  C.
Vet een tulband vorm in en zorg dat je er wat bloem in doet zodat het niet gaat plakken.
Meng de bloem, bakpoeder,  baking soda, 5- spice, kaneel en nootmuskaat in een kom.
Meng in een andere grote kom de zonnebloemolie ,donkere basterdsuiker, stroop, gember, cider en eieren.
Voeg het tweede mengsel beetje bij beetje bij het eerste en mix dat met een mixer gedurende 5 minuten.

Doe nu het beslag in de tulbandvorm en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak de tulband 40 à 50 minuten.

Maak intussen de karamelsaus!





Ingrediënten voor de gezouten karamelsaus:

75 gr boter
50 gr suiker
50 gr lichte basterdsuiker
50 ml golden syrop
grof zeezout
125 ml dikke room

Methode:

Verhit de boter in een pan samen met de suiker, basterdsuiker en stroop.Roer door. Dit moet flink heet worden! Als het bubbelt en mooi gemengd is dan kan je de dikke room toevoegen. Draai het vuur weer hoog en blijf roeren. Je zal nu zien dat de saus iets dikker wordt. Voeg wat zout toe en proef even. Doe dat heel voorzichtig want je brandt al heel snel je tong! Het zout voeg je gewoon naar smaak toe.

Giet de karamelsaus in een leuk flesje en zet dat op tafel als je de cake serveert of je laat de saus nu afkoelen in de pan. Als de cake is afgekoeld kan je de karamelsaus eroverheen gieten.

Serveer de cake met karamelsaus en een beetje poedersuiker voor de liefhebbers.


Today it is sinner day and I am going to bake a cake. It is called a Bundt cake because it is baked in a pan that is called Bundt. The ingredients vary a lot. The cake is often eaten with Christmas or Easter.The cake is often covered with glaze or icing sugar but today I am going to pour salted caramel sauce over it. I really adore salted caramel sauce! It tastes like heaven!
I love the shape of the baking mold a lot so I am not going to wait until it is Christmas again for baking it.

Lets cook!

Ingredients:

300 gr flour
2 teaspoon baking powder
½ teaspoon baking soda
2½ teaspoon  chinese 5-spices
1½ teaspoon cinnamon
1 teaspoon grated nutmeg

175 ml sunflower oil
100 gr dark brown sugar
250 ml dark pour syrup
3 cm ginger. grated
250 ml cider
3 eggs

Method:

Preheat the oven, 338   F.
Mix the flour, baking powder, baking soda, 5 -spice, cinnamon and nutmeg in a bowl.
Mix sunflower oil, dark brown sugar,dark syrup, ginger, eggs and cider in a large bowl.
Add slowly the first mixture to the second mixture with a  mixer. Mix for about 5 minutes until smooth.
Oil the baking mold and add flour to the mold so the cake doesn,t stick.
Pour cake batter to the mold and bake the cake for 40 to 50 minutes in the oven.

In the meantime you can make the salted caramel sauce.

Ingredients salted caramel sauce:

75 gr dairy butter
50 gr sugar
50 gr light brown sugar
50 ml of golden syrup
125 ml thick cream
coarse sea salt

Method:

Heat the butter, sugar, light brown sugar and golden syrup in a pan.Stir well. Heat until it is boiling and really hot. Add the thick cream and stir again. The sauce must thicken a little. Add some salt. You have to taste a few times and add as much salt as you like.
Take the pan of the heat and let it cool. Pour the salted caramel in a jar or just let it cool in the pan.

Take the cake out of the oven when it is done. Let it cool. Pour the salted caramel over the cake and present it on the table.
Or you serve a slice of the cake on a plate and serve it with some salted caramel sauce on the side!


  


                                                                                                                        Enjoy your meal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!