vrijdag 8 april 2016

Geroosterde worteltjes met tahin crème/Roasted carrots with tahini cream


Scroll down for english.
\
Vandaag een heerlijk groentegerecht. Dit gerecht kan je als bijgerecht serveren maar ook als lunch of als complete vegetarische maaltijd.  Ik vind de combinatie van warme wortel met tahin crème echt heerlijk!

Lets cook!



Ingrediënten:

1 bosje bospeentjes, geschild met een dunschiller
3 eetlepels olijfolie
zwarte sesamzaadjes voor garnering
75 gr blanke amandelen
1 eetlepel tahin
65 ml olijfolie
een theelepel witte wijnazijn
1 eetlepel honing
zeezout

Methode:

Verwarm de oven op 175 ⁰ C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de geschilde bospeentjes op. Als je verschillende kleuren kan kopen moet je dat zeker doen want dat geeft deze schotel een mooi uiterlijk.

Leg de worteljes op de bakplaat en schenk er de olijfolie overheen. Hussel de olie door de groente zodat allle wortels een laagje van de olie op zich hebben. Bak de wortljes 30 minuten.

Intussen kan je de tahin- amandelcrème maken.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beetje bruin worden. Maal ze samen met de tahin tot een pasta en giet er beetje bij beetje de olijfolie bij. Het zal nu een gladde saus worden. Voeg nu de honing en de azijn toe en blend nog een keer.
Breng op smaak met peper en zout.

Schep  een eetlepel van de crème op een plat bord en spreid het een beetje uit. Leg hier de warme worteltjes op en garneer met zwart sesamzaad.





                                                                                                                         Enjoy your meal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!