maandag 25 april 2016

Blauwe bessen havermout smoothie/ Blueberry otmeal smoothie



Scroll down for english.

Na de italiaans maaltijd van gister mag er wel weer een gezonde start plaats vinden vandaag. Ik maak vandaag een blauwe bessen smoothie met havervlokken. Eigenlijk is het een compleet ontbijt in één smoothie dus enorm handig als je haast hebt!
Je kan de smoothie uiteraard ook de avond ervoor alvast maken. Doe de smoothie in een beker to go en neem je super healthy smoothie mee. Een super gezond ontbijtje!

Lets cook!




Ingrediënten voor 2 grote glazen:

250 gr blauwe bessen (diepvries is prima)
1 banaan
150 ml griekse yoghurt
100 ml coconutmilk ( ik heb alpro) of rijstmelk
1 eetlepel gebroken lijnzaad
1 eetlepel chiazaad
120 ml havervlokken

Methode:

Doe alles in de blender en blend tot een gladde massa. Indien je de smoothie te dik vindt kan er nog extra kokosmelk bijgieten. Het is wel beter als je de smoothie minstens een kwartiertje laat staan in de koelkast vanwege het chiazaad. Ik heb het al eerder verteld maar chiazaad zet uit doordat het al het vocht opneemt.








After sinner Sunday with italian food it is time for a real healthy start today. So I am going to make a blueberry smoothie with oats. It is a complete breakfast in a large drinking glass so it is quite handy if you are in a hurry in the morning. You can prepare it in a jar to go the night before and store it in the fridge.

Lets cook!

Ingredients for 2 large drinking glasses:

1 cup blueberries
1 banana
1/2 cup oats
2/3 cup low fat greek yogurt
1 tablespoon chia seeds
1 tablespoon broken linseed
1/3 cup coconut milk or rice milk

Method:

Put all ingredients into the blender and blend until smooth. If not smooth enough, pour some extra coconut milk into the blender.









                                                                                                                           Enjoy your breakfast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!