vrijdag 1 april 2016

Zoete aardappelsoep/Sweet potato soup



Scroll down for english.

Ik heb vandaag lekker gezond en makkelijk gegeten. Zoete aardappel wordt tegenwoordig gelukkig meer gegeten. Het is enorm gezond en je kan er van alles mee maken. Er zitten veel vezels in en die zijn goed voor de darmen, zorgen voor een verzadigd gevoel en leveren nauwelijks calorieën.
In zoete aardappel zit veel vit-B,C, mineralen, en antioxidanten.
De zoete aardappel is heel goed om te eten voor mensen met diabetes omdat het complexe koolhydraten bevat. Het eiwithormoon adiponectine wat in zoete aardappel zit heeft een gunstig effect op de bestrijding van depressies.

Ik heb zoete aardappel zeker twee keer in de week op het menu staan en vandaag maakte ik er een soep van. Heerlijk als avondmaal maar ook een hele goede lunch.

Lets cook!




Ingrediënten:

1kg zoete aardappel
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
1 grote ui, fijn gesneden
1 theelepel komijn
½ eetlepel chipotle saus
½  theelepel gedroogde rode peper vlokken
1 liter groentebouillon van een tablet
200 ml  kokosmelk 
klein bosje koriander
kokosolie 

Methode:


Bak de aardappels 40 minuten in de oven op 200 ⁰ C totdat de aardappels zacht zijn. Verwijder de schil. Verhit  een beetje kokosolie in een soeppan en bak hier de ui en de knoflook glazig in.Voeg komijn en pepervlokken toe. Voeg de zoete aardappel toe, roer nog even een minuut door en voeg dan de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat vijftien minuten sudderen.  Pureer de soep met een blender tot een gladde soep en voeg chipotlesaus toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu kokosmelk toe naar smaak.

Serveer de soep in een kom en garneer met blaadjes koriander.








Today I cooked a healthy and easy meal. Sweet potato soup. Sweet potato is not only very healthy but also low in calorie.It contains a lot of fiber so the soup will give you a full feeling in no time.
Sweet potato contains vit-B,C,D a lot of minerals and antioxidants. It contains adiponectin which fights depression. Diabetics should eat sweet potato because it helps stabilizing or lowering blood sugar.

I eat sweet potato twice a week now and I am a big fan.

Lets cook!

Ingredients:

1 kg sweet potatoes
1 liter of vegetable stock
1 onion, cut into little pieces
2 garlic gloves, cut into thin slices
1 teaspoon cumin
½ teaspoon of dried red flakes 
½ eetlepel chipotle sauce
200 ml kokosmelk
coconut oil
coriander leaves

Method:

Bake the sweet potatoes at 400 ⁰ F for forty minutes. Remove the skin.
Heat the oil in a stockpot  and fry the onion and garlic for three minutes. Add the cumin, red flakes and the sweet potato and stir for one minute. Add the stock and bring the soup to a boil. Let it simmer for fifteen minutes. Blend the soup until smooth and add chipotle sauce. Add coconut milk.

Serve the soup in a bowl and garnish with coriander leaves.




                                                                                                               Enjoy your meal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!