zaterdag 23 april 2016

Vitello al pomodoro/ Veal in tomato sauce



Scroll down for english.

In een zeer chaotisch huishouden dit heerlijke gerecht gemaakt vandaag. De hele dag leek mijn mobiel wel af te gaan! Allemaal regel dingen terwijl ik net vol in een recept zat...
Ik besloot er slow cooking van te maken en dat pakte enorm goed uit! Hmmm , wat is het lekker geworden het eten vandaag. De foto's...laten dat niet zien vind ik.  Het ziet er uit alsof ik pizza heb gemaakt terwijl het heerlijk kalfsvlees is op een bedje van polenta!!! Verrukkelijk!
'
De foto doet het gerecht dus niet helemaal recht..,
Ik begin dus maar snel met vertellen hoe je het moet bereiden en ga jullie nogmaals vertellen dat het echt heerlijk is!

Lets cook!


Ingrediënten voor 6 personen:

1,5 kg kalfsschouder in stukjes van 5 cm
800 g tomaat uit blik
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 teentje knoflook, geplet en fijngesneden
2 wortels, geschild en fijngesneden.
2 uien, fijn gesneden
40 gr boter
4 eetlepels  olijfolie
6 salieblaadjes
1 takje rozemarijn
100 ml droge wijn
bouillon


Methode:

Verwarm de oven voor op 150  C.
Snijd alle groenten erg fijn.
Doe ze met de salie, rozemarijn in een braadpan met 40 gr boter. Voeg nu het vlees toe en bak even aan. Voeg de tomaten in blik toe en de witte wijn.
Doe de deksel op de pan en bak  het vlees in vier uur in de oven gaar! indien je vocht te weinig hebt voeg je bouiilon toe of witte wjn.

Maak polenta en serveer het vlees er bovenop! Heerlijk italiaans! Ik voeg altijd parmezaanse kaas toe aan de polenta en wat roomboter. Als de polenta afkoelt wordt ie hard. Ik vind dat erg lekker. Ik snijd er taartpunten van en bak deze dan op in een koekenpan. Heerlijk.





Today it was a hectic day at home. I was preparing this incredible delicious dish but there was not enough time for me to stay near the stove all the time.  So I thought it was best that I made my recipe slow cooking, put the pan in the oven and to add some changes to the menu. It turned out to be a good decision because the meat was incredible soft and tender and the flavours of the sauce amazing.

I did prepare almost everything in the oven so .. it gave me so time off to cross town with the kids.

Lets cook!
;
Ingredients for 6 people:

1, 5 kg veal chopped in 5 cm pieces
2 onion, chopped in little pieces
2 carrots,  cut in little pieces
2 stalks of celery, cut into little pieces
1 clove garlic, cut into little pieces
2 cans of tomato, 400 gr each
6 leaves of sage
1 sprig of rosemary
100 ml dry white wine
40 gr butter
4 tablespoons olive oil
broth
salt/pepper

Method:

Preheat the oven at 302 ⁰ F.
 Heat a little olive oil in the pan and add the vegetables and meat.  Add the tomatoes and the wine and cook for two minutes.  Put the pan in the stove for 4 hours!  The meat and veggies will cook slowly and be ready to eat. Add some broth or wine if needed.

In the meantime make some polenta! I made the polenta with some Parmesan cheese, some butter and some broth. If the polenta cools down it starts to stiffen. You can cut some slices and fry it in the pan with some butter. I like the polenta even better that way.

Serve the meat on a big plate with polenta! Add some extra tomato sauce on top. This is a real Italian dish. The picture doesn't look that good I am afraid but it is really tasty.








                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!