woensdag 27 april 2016

Italiaanse gehaktballetjes/Italian meatballs


Scroll down for english.

Wat heeft Italië toch veel lekker eten! Ik heb al heel wat gerechten uitgeprobeerd, en deze behoort echt bij mijn toppers qua spaghetti. Dat komt omdat de gehaktballetjes echt heerlijk zijn. Je moet echt even liefde geven aan het draaien van de gehaktballetjes maar zonder liefde koken gaat natuurlijk niet!
Voor mij is dit echt een familie maal. Kinderen zie je smullen van het eten en ze vragen om nog een gehaktballetje .Daar gaat het toch om bij het koken? Dat je mensen ziet smullen?

Lets cook!




Ingrediënten voor 6 personen:

500 gr kalfsgehakt ( het kan ook met half om half)2
2 sjalotjes, fijngesneden
100gr Mortadella
100 ml melk
1 ei
50 gr wit brood zonder korst
2 eetlepels fijn gehakte peterselie
50 gr Parmezaanse kaas
50 ml droge witte wijn
100 ml bouillon
peper/zout
bloem
1 eetlepel roomboter
olijfolie


Methode:

Verhit wat boter in de pan en bak de sjalotjes glazig Week het brood in de melk en kneed het tot een puree.

Meng in een grote kom het gehakt, sjalotjes, brood, mortadella, ei , geraspte kaas,peterselie en zout en peper.

Draai balletjes zo groot als een walnoot. Doe dit met handen die je even door de bloem hebt gehaald anders blijft al het gehakt aan je handen vastplakken. Doe de balletjes in een schaal en dek af met huishoudfolie . Laat de balletjes in ongeveer een uur stevig worden.

Bak de balletejes in een grote koekenpan in een beetje olijfolie. Zorg dat ze overal bruin zijn en giet dan witte wijn en bouillon in de pan .Laat dit ongeveer vijftien minuten op een zacht pitje sudderen.

Intussen kan je tagliatelle maken voor bij de balletjes.

Serveer de gehatballetjes op een groot bord samen met de tagliatelle.






Italy has a lot of great food . This is definitely one of my favorite spaghetti because the meatballs are absolutely delicious. You have to put some love in making the meatballs,  but if you cook without love nothing is going to taste right! This is a real good family dish. The kids enjoy eating this and will ask for some more meatballs. That's where it's all about isn't it?

Lets cook!

Ingredients for 6 people:

500 gr veal mince
2 shallots, cut into little pieces
flour
100 gr Mortadella
100 ml milk
1 egg
50 gr Parmesan cheese
50 gr white bread without the crust
2 tablespoons chopped parseley
50 ml dry white wine
100 ml broth
1 tablespoon butter
olive oil
pepper/salt

Method:

Heat some butter and fry the onion in the pan until you have glazed onions.Soak the bread in the milk and mash it with a fork.

Put the veal, mortadella.bread,shallots,egg, Parmesane cheese, pepper and salt  in a big bowl and mix well.

Rotate the meat until you have meat balls the size of a walnut. Make sure you put some flour on your hands because otherwise the meat will stick to your hands.Put the meatballs on a plate and cover the plate. Put the plate in the fridge for one hour. The meatballs must be more firm to bake them.


After one hour take the meatballs out of the fridge and heat some olive oil in a frying pan. Fry the meatballs until they are golden brown. Now pour the wine and the broth  over the meatballs and let the meatballs simmer for fiftteen  minutes.

In the meantime you can cook some tagliatelle.









                                                                                                                             Enjoy your meal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!