zondag 3 april 2016

Pannenkoeken met blauwe bessen/ Blueberry pancakes


Scroll down for english.

Sinner day en echt een heerlijk recept voor een smakelijk ontbijt. Pannenkoeken met blauwe bessen. Kinderen zijn er dol op! En eerlijk gezegd valt het nogal mee qua sinnen als je de stroop weglaat bj dit recept. De pannenkoeken zitten vol met blauwe bessen die natuurlijk enorm gezond zijn. Natuurlijk is het heerlijk om hier echte amerikaanse maple syrup overheen te gieten maar dat maakt het wel ineens tot een caloriebom.
Ik serveer de pannenkoeken met agavesiroop of honing en dat is echt net zo lekker!

Deze pannenkoeken zijn uiteraard ook heerlijk als avondmaal. Handig voor als je slechte eters hebt want ongemerkt krijgen ze heel wat vitamientjes binnen!

Lets cook!




Ingrediënten voor 4 personen:

250 gr blauwe bessen
2 grote eieren
3,5 deciliter karnemelk ( ik gebruik geitenkarnemelk)
175 gr bloem
3 theelepels bakpoeder
1 theelepel baking soda
een halve theelepel zout
zonnebloemolie

Methode:

Splits de eieren in dooiers en eiwitten. Doe de eiwitten in een hoge kom want die je moet je zo dadelijk mixen!

Klop de dooiers met karnemelk los in een grote kom. Doe de bloem er beetje bij beetje bij en roer goed door. Doe nu de bakpoeder, soda en zout erbij. Voeg nu twee eetlepels olie toe en roer weer door. Voeg nu voorzichtig de blauwe bessen toe en roer voorzichtig door het beslag.
 Klop de eiwitten stijf met een mixer of staafmixer. Je moet de kom op z'n kop kunnen houden dan zijn ze goed! Spatel nu voorzichtig de eiwitten door het beslag. Het moet luchtig blijven dan krijg je echte amerikaanse pannenkoekjes.

Verhit nu wat olie in een niet te grote koekenpan. Ik heb altijd een keukenrol bij de hand en wrijf de olie daarmee uit over de hele bodem. Zo haal je het teveel aan olie ook meteen weg.
Doe nu wat beslag in de pan met een soeplepel. Bak de pannenkoek op een hoog vuur totdat er kleine putjes in het beslag komen. Zet nu het vuur wat lager.Wacht totdat de pannenkoek aan de bovenkant droog is en draai de pannenkoek dan om. Zet het vuur weer eventjes hoog en bak ook deze kant goudbruin.

Serveer de pannenkoekjes met maple syrup, poedersuiker of agavesiroop.








Sinner sunday and a delicious recipe for this morning. Blueberry pancakes. You can eat this as a breakfast, as a lunch or even at dinner. The children will be very happy if you are going to make this as a dinner. And if you have fussy eaters this is a lovely recipe because the pancakes are loaded with blue berries, so they will eat their vitamins whitout really knowing it!

If you skip the maple syrup and serve the pancakes with honey or agave syrup this is actually a healthy recipe and not a real sinner day!


Lets cook!

Ingredients for 4 people:


250 gr of blue berries
3,5 deciliter buttermilk ( I always take goat)
175 gr flour
3 teaspoons of baking powder
1 teaspoon of baking soda
½ teaspoon of salt
2 large eggs
sunflower oil 

Method:

Split the eggs. Whip the egg white stiff whit a mixer. 
Take a big bowl and beat the yolks with the buttermilk. Add the flour, baking powder, baking soda, salt and two tablespoons of sunflower oil. Stir well until smooth. Add the blue berries and stir gently. Now add the egg white and mix it gently with the pancake batter. 

Heat some oil in a frying pan. I always have some kitchen paper and rub the oil in the pan.This way you never have to much oil in the pan.

Add some pancake batter in the pan with a ladle. Bake the pancake at high heat until you see little wells in your pancake. Lower the heat and wait until the pancake is dry at the upside. Flip the pancake to the other side and bake until golden brown.

Serve the pancakes with maple syrup, honey, icing sugar or agave syrup!









                                                                                                                  Enjoy your meal!

3 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!