donderdag 21 april 2016

Hummus van kikkererwten/Chickpea hummus


Scroll down for english.


Vandaag had mijn jongste dochter de laatste dag cito op school.Ze heeft haar pols gebroken dus het was erg lastig om drie dagen lang bolletjes te moeten inkleuren met een arm in het gips! Ze had er af en toe best pijn van. Nu het achter de rug is vieren we dat een beetje. Ze heeft een enorm  lekker softijsje gekregen en daarna hebben we in het zonnetje buiten gezeten met homemade hummus. Heerlijk vond ze dat. Het is gezond, een leuke borrelhap op tafel, en zo gemaakt.

Ik heb twee soorten hummus gemaakt. Je kan alle soorten rauwkost erbij geven. Ik kijk gewoon in de koelkast wat ik over heb. Ik moet zeggen dat als je hier flink van snoept je honger aardig verdwenen is. Dus dit is ook heel handig als je verder geen zin hebt om die avond nog te koken.

Lets cook!




Ingrediënten Hummus Baharat:

1 blikje kikkererwten, uitlekgewicht 265 gr
1 eetlepel tahin pasta
1 eetlepel Djinten, gemalen komijnzaad
3 tenen knoflook
75 ml olijfolie
1 eetlepel Baharat , dit is een arabische kruidenmix ( ik heb potje van Jonnie Boer)
1 theelepel zout
Peper

Methode:

Laat de kikkererwten goed uitlekken in een vergiet. Pel de knoflook en doe deze in de blender. Blend tot ze fijn gemalen zijn. Voeg nu de kikkererwten toe en zet de blender weer aan.Je krijgt een dikke pasta. Voeg nu de olijfolie toe en mix het tot een gladde massa. Als je de pasta nog niet smeuig genoeg vindt voeg dan gewoon wat meer olie toe. Voeg de Baharat toe en het zout en blend weer.
Ik hou van een beetje spicy dus voeg ik er een paar druppels chili olie aan toe.

Doe de hummus in een mooi schaaltje en strooi er nog een beetje Baharat poeder overheen.
Ik vind deze hummus heerlijk met radijsjes en komkommer.





 Ingrediënten hummus met gerookt paprikapoeder:

1 blikje kikkererwten, uitlekgewicht 265 gr
1 blik artisjokharten, uitlekgewicht 240 gr
75 ml olijfolie
3 tenen knoflook
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel zout
peper

Methode:

Laat de kikkererwten goed uitlekken. Blend de knoflooktenen, voeg kikkererwten toe en mix. Voeg nu twee artisjokharten toe en blend goed tot een gladde massa. Voeg de olijfolie toe en blend tot een smeuige pasta. Voeg het zout en paprikapoeder toe en blend voor de laatste keer.

Doe de hummus in een mooi schaaltje en strooi nog wat gerookt paprikapoeder erover.
Bij deze hummus is tomaat en parika heerlijk!




My youngest daughter had a three day test period at elementary school and today it was the last day. She has broken her wrist so it was very hard for her to write with her hand in plaster. It did hurt now and then she told me. So we had a little party today because the test was finished. We went for ice cream and I made hummus so we could eat and relax in the sun.

I made two kinds of hummus. Let me know which one you liked best! You can make this when you have friends over and you like to serve a healthy snack. Or you eat this when you're not in the mood for being in the kitchen for a very long time!

Lets cook!




Ingredients Baharat hummus:

1 can of chickpeas, drained 265 gr
3 cloves garlic
1 tablespoon cumin powder
1 tablespoon tahini paste
75 ml olive oil
1 tablespoon baharat powder, this is a arabic mixture of spices
1 teaspoon salt
some drops chili oil
pepper


Method:

Put the garlic ino the blender and blend until cut into little pieces. Now add the chickpeas and blend until smooth. Add the olive oil and blend until creamy. you can always add some more olive oil when not creamy enough. Add baharat , salt and chili oil and blend for last time.

Serve the hummus in a nice bowl and sprinkle some more baharat on top.
I like to eat this hummus with radish and cucumber.

Ingrdients smoked paprika hummus:

1 can of chickpeas, drained 265 gr
3 cloves garlic
1 can of artichoke hearts, drained 249 gr
1 tablespoon smoked paprika
75 ml olive oil
1 teaspoon salt
black pepper

Method:

Put the garlic into the blender and cut into little pieces. Add the chickpeas and blend until a smooth paste. Add two artichoke hearts and blend again.Now add the olive oil and blend until creamy. Add salt, smoked paprika and some black pepper.

Serve the hummus in a nice bowl and sprinkle some smoked paprika on top. I like to eat this hummus with tomatoes and bell pepper.




                                                                                                                               Enjoy your meal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!