zaterdag 16 april 2016

Ricottapannenkoekjes met gerookte zalm/Ricotta pancakes with smoked salmon



Scroll down for english.

Het is zaterdag en ik maak wat lekkers voor een late lunch.
Deze ricottapannenkoekjes zijn echt heerlijk. Je kan ze ook bij het avondeten serveren. Het is gezond en aan twee pannenkoekjes heb je echt genoeg.

Lets cook!





Ingrediënten voor ongeveer 8 stuks:

240 gr ricotta
3 eieren, gescheiden
50 gr bloem
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
30 gr gesmolten boter
30 gr fijngeknipte bieslook
waterkers
alfalfa
kokosolie
300 gr gerookte zalm
crème fraîche
kokosolie

Methode:

Meng de eierdooiers,parmezaan, bloem, gesmolten boter, ricotta en bieslook in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.
Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout stijf met een mixer. Spatel dit voorzichtig door het ricottamengsel.

Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en schep een opgehoopte eetlepel in de pan. Ik kon er vier tegelijk in de koekenpan bakken. Bak ze ongeveer 3 minuten aan elke kant en leg ze dan op een bord. Herhaal dit tot al het beslag op is.

Serveer de pannenkoek op een groot bord met een plakje zalm en wat crème fraîche. Garneer het pannenkoekje met waterkers en alfalfa.







Because it is Saturday I am going to make a recipe for late lunch. These ricotta pancakes are really delicious and healthy. It is really easy to make.You can also serve this as a meal for dinner. Two pancakes will be enough.

Lets cook!

Ingredients for 8 pancakes:

240 gr ricotta
3 split eggs
50 gr flour
2 tablespoons grated Parmesan cheese
30 gr melted butter
300 gr smoked salmon
crème fraîche or sour cream
30 gr chopped chives
watercress
alfalfa
coconut oil

Method:

Mix the ricotta, flour,Parmesan, melted butter, yolks and chopped chives in a big bowl. Add some salt and pepper.
Whip the egg whites until stiff. Stir the egg white gently through the ricotta mixture with a spatula.

Now heat some coconut oil in a frying pan. Add a heaped tablespoon of the pancake batter in the pan and bake the pancake three minutes on each side. I could bake four pancakes at the same time in the pan.
Repeat this until the batter is finished.

Serve the pancake on a big platter with smoked salmon and some crème fraîche on the side. If you can not buy any crème fraîche in your neighborhood  than buy some sour cream.
Garnish the pancake with watercress and alfalfa








                                                                                                                               Enjoy your meal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!