dinsdag 26 april 2016

Geroosterde mediterrane groenten/Roasted Mediterranean vegetables


Scroll down for english!


Vandaag een super gezonde en makkelijke ovenschotel voor groenten.  Het vergt even wat snijwerk, maar dan ziet het er ook prachtig uit. Als je een mandoline hebt dan is het echt een fluitje van een cent en krijg je echt perfecte plakjes met groenten. Ik heb er geen maar ik was echt na een kwartier snijden klaar.

Serveer er een stukje vis of vlees bij en als je vegetarisch bent garneer met een beetje geitenkaas of mozarella. Heerlijk.

Lets cook!




Verwarm de oven  op 190  C.

Ingrediënten voor 4  tot 5 personen:

2 courgettes
2 aubergines
2 grote zoete aardappelen
3 tenen knoflook, in schijfjes gesneden
1 takje rozemarijn
6 grote tomaten
olijf olie 
zout/peper

Methode:

Snijd alle groenten in dunne plakjes. Pak een ovenschaal,  giet er een klein beetje olijfolie in en vet de bodem daarmee in. Schik nu de groenten om en om in de schaal. Duw de schijfjes knoflook ertussen. Ris de blaadjes van het takje rozemarijn en haal ze heel even door een beetje olijfolie anders verbranden ze in de oven. Sprenkel nog wat olijfolie over de hele schotel en voeg zout en peper toe.
Strooi de rozemarijn over de groenten en bak de schotel 45 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Haal de schaal dan uit de oven, verwijder aluminiumfolie en bak nog 15 minuten in de oven.
Als je kaas over de groenten wilt moet je dat nu doen.





Today a very easy but healthy Mediterranean vegetable dish. You can eat it just with some goat cheese or mozzarella on top or you can use this as a healthy side dish and eat some fish or meat with it. If you have a mandoline it is really easy to make this dish but I finished cutting all my vegetables already in fifteen minutes. Afterwards it goes right into the oven and you will have plenty of time to do something else!

Lets cook!

Ingredients for 4 to 5 people:

2 eggplants
2 zucchinis
2 sweet potatoes
6 big tomatoes
3 garlic gloves, cut into slices
1 sprig of rosemary
olive oil


Method:

Preheat the oven at 375  F.
Cut all the vegetables in thin slices. Take an oven dish and grease it with some olive oil. Put the vegetables in the oven dish and put the garlic slices in between the vegetables somewhere. Chop the rosemary into little pieces and be sure that the leaves are covered with olive oil  otherwise the leaves may be burnt later.
Garnish the vegetables with rosemary and sprinkle some olive oil on top of all the vegetables. Cover the oven dish with tinfoil and put the dish in the oven for 45 minutes. Remove the tinfoil and roast the vegetables for another 10 minutes. if you like to add some cheese you have to do that now.




                                                                                                                             Enjoy your meal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!