dinsdag 1 maart 2016

Couscous salade


 Vandaag een gezonde salade die je kan maken met couscous of quinoa. Deze keer heb ik de salade gemaakt met couscous maar ik gebruik eigenlijk vaker quinoa omdat quinoa geen graan is en dus geen gluten bevat. Quinoa is een bron van eiwit en bevat koper en magnesium. Verder zit er ook nog vitamine -E, vitamine-B en ijzer in. Toch is couscous ook erg gezond  en dat vergeten de mensen tegenwoordig omdat alles no carb moet! 1 cup (250 ml) bevat maar 176 calorieën.  1 cup geeft 6 gr proteine, nodig voor spier opbouw. Het geeft 12% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid proteine Het bevat ook selenium ofwel seleen , wat als een antioxidant functioneert. Seleen is goed voor de schildklier, en gaat de vorming van schadelijke stoffen in het lichaam tegen. Ook bevat couscous kalium, wat weer goed is voor het goed houden van je bloeddruk en het zorgt voor een goede spiercontractie. Aangezien het hart een spier is, betekent dit dat kalium een onregelmatige hartslag kan helpen voorkomen. Oftewel..eet ook gewoon een keer couscous ook al zitten er koolhydraten in! Eet couscous als je daarna gaat sporten of een hele drukke dag tegemoet gaat. Het is vooral belangrijk dat je afwisseling hebt in je voeding. Dan krijgt je lichaam vanzelf alle goede stoffen binnen.





Let's cook!

Ingrediënten:

1 theel gemalen komijn
1 theel gerookt paprikapoeder
zout/peper
1 rode ui fijngesneden
1 komkommer in boogjes gesneden en die weer gehalveerd
1 halve rode peper fijngesneden
half bosje munt fijngesneden
half bosje koriander fijn gesneden ( of peterselie)
1 eetl tomatenpuree
geraspte schil en sap van een halve citroen
200 gr couscous
400 ml gekookt water
2 eetl olijfolie extra vierge
6 cherrytomaatjes gehalveerd




Methode:

Kook 400 ml water in een waterkoker. Doe 200 gr couscous in een kom en voeg komijn, paprikapoeder en z/p toe. Roer goed door en voeg het gekookte water toe. Dek de kom af en laat 10 minuten staan. Snijd intussen de komkommer, de ui, en de rode peper fijn. Hak ook de kruiden fijn. Schep de couscous met een vork door en voeg de tomatenpuree toe. Daarna moet je heel goed mengen met een vork.Voeg alle kruiden en groenten toe en roer er olijfolie door. Voeg nu het sap en rasp van een halve citroen toe en voeg nog peper en zout toe naar smaak. Serveer de couscous als lunch gerecht of als bijgerecht bij vlees of vis!



                                                                                                                                       Enjoy your meal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!