zaterdag 5 maart 2016

frisse avocado salade





 Soms is een gerecht  enorm makkelijk om te maken maar bevat het precies de juiste ingrediënten waardoor het echt heerlijk is. Tja, denk je dan misschien als  je dit leest, moet dat nou worden opgeschreven als gerecht in een blog? Dat had ik ook wel kunnen verzinnen. Wellicht ...maar ik ga dit recept toch met jullie delen omdat ik er vaak complimenten over krijg. Het is een frisse salade die je kan eten als side dish of voor de lunch.





Ingrediënten:

2 avocado's
2 komkommers ontpit
sap van halve citrioen
1 hele citroen in partjes
2 eetl mayonaise of griekse yogurt
2 bosuitjes fijngesneden
1 eetl sriracha chili saus
1 bosje koriander fijngesneden

Methode:

Maak een sausje van het citroensap, de mayonaise en de sriracha. Snijd de komkommers in de lengte doormidden en haal de pitten eruit met een theelepeltje. Snijd nu de komkommers in boogjes. Doe in een grote kom. Doe de fijngesneden koriander erbij en de bosuitjes. Meng nu de dressing erdoor heen. Voeg dan de avocado toe en roer voorzichtig door. Serveer op een mooi bord Simpel, maar overheerlijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!