donderdag 3 maart 2016

viscurry



Vandaag een snelle en gezonde maaltijd. We gaan wokken! En we maken een viscurry vandaag. Ik ben dol op curry. Het geeft je een enorme boost door alle spicy kruiden erin en als je er veel groenten bij doet dan voel je je ook meteen goed na deze maaltijd! Deze maaltijd is licht verteerbaar maar geeft je door de zilvervliesrijst lange tijd energie. Dit is een snelle curry, voordat je het weet staat het op tafel. In het weekend maak ik nog wel eens een curry die veel meer tijd kost om te maken. Ik moet zeggen....die is dan ook wel véél lekkerder hoor, maar dit is heerlijk voor zo doordeweeks.

Let's cook!



Ingrediënten voor 5 á 6 pers:

225 gr diepvries garnalen
500 gr kabeljauw of ander stevige witte vis (diepvries) in stukken gesneden van 3x3
1 ui fijngesneden
2 parika's n stukjes gesneden
4 tenen knoflook geplet en fijn gesneden
stuk gember (5 cm) fijn gesneden
4 tomaten  ontpit en in kleine stukjes gesneden
1 blikje kokosmelk
indiase rode curry pasta
4 bosuitjes in ringetjes gesneden
2 blikken geplde tomaten in stukjes
zivervliesrijst
half bosje koriander fijn gesneden
optioneel: 50 gr garnalen met kop
1 eetl kokosolie

Methode:

Zorg dat je de garnalen en de bevroren vis hebt laten ontdooien. Ik vind blauwe garnalen met kop veel lekkerder, maar mijn man heeft nooit zin om de garnalen nog te moeten pellen als ze eenmaal in de curry zitten. Vandaar dat ik doordeweeks dan maar diepvriesgarnalen zonder kop koop.
 Kook water in een snelkoker en doe dit in een pan. Giet de rijst in de pan en kook 15 minuten. Verhit intussen 1 eetl kokosolie in de wok. Doe de ui, knoflook en gember in de wok en bak deze in 3 min glazig. Voeg nu de curry pasta toe en roer dit 1 minuut door. Ik hou zelf enorm van spicy eten maar dat geldt niet voor iedereen weet ik! Let erop dat als je de currypasta in de winkel koopt dat je ook een milde currypasta kan kopen. Dat scheelt echt énorm veel!
 Voeg nu de tomaten en de paprika toe en roer weer 2 minuten door. Voeg 2 blikken tomaten toe en meng alles goed. Laat dit 2 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de kokosmelk toe. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes pruttelen in de wok. Doe nu de witte vis en de garnalen in de wok en roer voorzichtig door. De vis zal snel garen in de hete saus. Ongeveer 4 minuten en dan is het klaar.
Giet de rijst af, laat even dampen en schep de rijst in een kommetje. Schep een paar grote lepels van de currysaus over de rijst en garneer met koriander.







                                                                                                                                       Enjoy your meal!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!