dinsdag 22 maart 2016

Spaghetti met visballetjes/ Pasta with tuna balls


Scroll down for english!

Deze spaghetti is een variatie op spaghetti met gehaktballetjes. Verse tonijn is super gezond maar helaas wel erg kostbaar. Leuk om dit gerecht dus te maken als vrienden komen eten of om je familie er op zondag mee te verrassen. De visballetjes geven bijna dezelfde bite als vlees, heel bijzonder. Ik ben echt dol op dit gerecht. Je waant jezelf in Italië.

Lets cook!




Ingrediënten:

400 gr verse tonijn in stukjes van 2 cm gesneden
55 gr pijnboompitten
1 theel kaneel
100 gr broodkruim van oud brood
1 theel oregano
55 gr parmezaan geraspt
2 eieren
rasp van 1 citroen
sap van 1 citroen
een handvol verse peterselie fijngehakt
peper/zout
olijfolie of kokosolie

2 blikken met stukjes tomaat (400 gr)
1 theel oregano
1 ui, in kleine stukjes geseneden
4 knoflooktenen, geplet en in stukjes gesneden
klein bosje peterselie, fijngesneden
rodewijnazijn
peper/zout

pak eierspaghetti of volkoren spaghetti

Methode:

Verhit een beetje olijfolie of kokosolie in een koekenpan en doe hier tonijn, pijnboompitjes en kaneel in. Bak de tonijn rondom bruin in vijf minuutjes. Zet de pan van het vuur en laat eventjes afkoelen.

Pak een grote kom en doe hier broodkruim, oregano,parmezaan, geraspte citroen, citroensap,peterelie en eieren in. Voeg het tonijnmengsel toe en kneed het mengsel met je handen. Voeg peper en zout toe. Maak mooie balletjes en leg ze op een groot bord. Ik zet het bord altijd even een half uurtje in de vriezer dan worden ze wat steviger en bakt het daarna beter. Je kan ze ook een dik uur in de koelkast zetten.


Verhit nu een beetje olie in een hapjespan en bak hier de ui en knoflook vijf minuutjes in. Voeg dan de tomaten in blik toe, de oregano en de peterselie. Laat wat peterselie over om het gerecht aan het eind mooi te garneren. Verhit de saus goed, voeg peper en zout toe en zet vijftien minuten op een laag pitje.

 Haal de visballetjes als ze klaar zijn uit de vriezer. Kook intussen een liter water in een waterkoker en giet dat in een pan om de spaghetti in te koken.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

Verhit intussen dat de spaghetti kookt een beetje olijfolie of kokosolie in een grote koekenpan en bak hier de visballetjes rondom bruin en gaar in. Dat duurt ongeveer tien minuten. Als het goed is heb je alles precies tegelijk klaar.

Giet de spaghetti af als ie al dente is en hussel deze door de tomatensaus in de pan. Zo worden de smaken mooi verdeeld over de spaghetti.
Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met drie balletjes en de overgebleven peterselie.

Als je nog balletjes over houdt is dat nog een lekkere avondsnack!



This spaghetti looks like spaghetti with meatballs! And everyone loves spaghetti with meatballs, that's for sure! The structure of the tuna balls is almost the same but the taste is so refined!
So, you really have to try this recipe at home. I really adore this recipe..It makes me feel like I am in Italy. I have been there a couple of times during holidays with my kids. I have been to several places and I am always searching for restaurants where only the Italian people want to eat.
I like the simple food, the food that's served on a table for family. This kind of  food is simply the best food you can get in Italy. It contains fresh ingredients,it contains love, it contains history because most recipes are passed on from one generation to the other. Mothers they pass on their secrets to their children and these recipes are the most delicious, refined, yet simple,  tasteful recipes that I know.

This recipe certainly takes me back to one special restaurant at lake Como. A really nice outdoor restaurant with incredible fish from the lake. The owner of the restaurant was not a cook, but a good fisherman. He could catch fish but didn't know how to prepare them! So..he hired a cook.
And this was the best thing he could  have done...because now his restaurant is very successful!  If I am going to visit that restaurant again..I will definitely make some pictures and tell you about it on my blog! I didn't eat this recipe in his restaurant but it is really getting close...

Lets cook!

Ingredients:

400 gr fresh tuna, sliced in pieces of 2 cm
1 teaspoon cinnamon
55 gr pine nuts

100 gr bread crumbs
55 gr of parmesan grated
2 eggs
zest of 1 lemon
juice of 1 lemon
parsley, one handful chopped
pepper/salt
olive oil/coconut oil
1 teaspoon oregano

2 cans of tomatoes
1 teaspoon oregano
4 gloves of garlic, sliced into little pieces
red wine vinegar
parsley chopped, leave some for dressing
one packet of egg spaghetti

Method:

Heat some oil in a pan and fry the tuna, pine nuts and cinnamon for five minutes.
After five minutes let it cool off.

Take a big bowl and mix bread crumbs. oregano, zest of lemon. lemon juice, parmesan,pepper/salt, eggs, parsley and tuna mixture. Knead with hands.Knead little fish balls.
Put the fish balls in a freezer for thirty minutes or in the fridge for at least one hour to get firm.
This will improve the baking result.

When the fish balls are firm, heat some oil in a frying pan and bake the fish balls golden brown in ten minutes.

In another pan heat some oil and fry the onion and garlic for five minutes. Add the tomatoes, oregano and pepper and salt. Let this simmer for fifteen minutes

In the meantime you can boil one liter of  water with a watercooker. Add the boiled water to a pan and cook the spaghetti al dente.

Drain the spaghetti after cooking time, add it to the pan with the tomato sauce and mix.
Serve the spaghetti on a big plate. Serve three fish balls on top and some left over parsley.



                                                                                                                       Enjoy your dinner!    


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!