vrijdag 4 maart 2016

omelet muffin



Vandaag een recept voor een healthy breakfast!
Ik zag gister toevallig een heel leuk recept voorbij komen van een ei muffin die in een boterham was gemaakt. Het zag er erg leuk uit! Nu maak ik ook af en toe omelet muffins maar niet met brood en daardoor zitten er minder calorieën in. Deze omelet muffins zijn ideaal voor een snel ontbijt, lunch of tussendoor. En súper handig om mee te nemen naar school of werk. Je maakt ze de avond ervoor en doet ze in een bewaarbakje in de koelkast. Daar blijven de muffins zeker drie dagen goed.
In de ochtend verwarm je de omelet even in de magnetron en opeten maar!

Let's cook!



Ingrediënten:

10 eieren geklutst in een maatbeker met p/z
1 halve paprika in stukjes gesneden
6 cherry tomaatjes in stukjes gesneden
6 blaadjes spinazie in stukjes gescheurd
4 plakjes gerookt rundvlees in kleine stukjes gesneden
60 gr geraspte parmezaanse kaas of 40 gr geitenkaas verkruimeld

Methode:

Verwarm de oven voor op 190⁰C.
Vet de muffinvorm goed in, ook bij de randen. Kluts de 10 eieren in een maatbeker. Vul elke muffinvorm met een beetje paprika,  tomaat,  rookvlees en de blaadjes spinazie en giet de muffinvorm vol met geklutst ei. Verdeel  nu de verkruimelde geitenkaas/geraspte parmezaanse kaas over de gevulde muffinvormpjes.
Zet de  bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de omelet muffins in 25 minuten gaar.
Laat ze even 5 minuutjes afkoelen en haal ze eruit met behulp van twee lepels.



Je kan natuurlijk eindeloos varieren met de ingrediënten. Heerlijk is het om eerst spekjes te bakken in een pan en die toe te voegen. Ook lekker is stukjes broccoli of wortel.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan maken!






                                                                                                                                       Enjoy your meal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!