woensdag 30 maart 2016

Zucchini scapece


Scroll down for english.

Wie van italiaans eten houdt zal dit zeker een lekker gerecht vinden. Courgette reepjes gebakken in zonnebloemolie. Het gerecht kan als side dish gegeten worden bij pasta, maar ook bij vlees of vis.
Een voordeel is dat je dit gerecht eerder op de dag kan maken en vlak voor het serveren even kan opwarmen. Maar koud vind ik het gerecht ook erg lekker. En het gerecht is echt razendsnel klaar!

Lets cook!





Ingrediënten:

2 courgettes (600 gr)
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
2 takjes munt
2 gedroogde chilipepers, verkruimeld
3 eetlepels rode wijnazijn
250 ml zonnebloemolie
peper/zout

Methode:

Snijd de courgettes in plakken van 3 cm. Snijd deze plakken in reepjes/boogjes van 1 cm breed.
Leg een groot bord klaar met daarop keukenpapier. Daar moeten de reepjes na het bakken op uitlekken.
Verhit de olie in een koekenpan en laat flink heet worden. Bak de coutgette reepjes in porties lichtbruin en laat ze elke keer uilekken op het keukenpapier.

Pak een schoon groot bord en leg daar de gebakken reepjes op. Giet de azijn erover en verdeel de chilipeper over de salade. Bak de knoflook in de achtergebleven olie tot mooi goudbruin en haal deze met een spatel met gaatjes uit de pan. Verdeel over de salade. Garneer de reepjes met munt en wat peper en zout.







If you like italian food you will certainly like this side dish with zucchini. The zucchini is fried in oil. You can eat this dish as a side dish with pasta, fish or meat. The preparations of this dish can be done in the morning, or the day before. Just heat it up a little before you serve the meal, or serve it as a cold salad.

Lets cook!

Ingredients:

2 zucchinis (600 gr)
1 cup sunflower oil
3 tablespoons red wine vinegar
2 dried chili peppers, cut into little pieces
3 tablespoons of fresh mint leaves
3 gloves of garlic, cut into thin slices
salt/pepper

Method:

Cut the zucchinis in slices of 3 cm. Cut these slices in strips of 1 cm.
Heat the oil in a frying pan and fry the strips until light golden brown. Put them on a plate with kitchen paper. It will take the oil away.

Take a nice big plate and divide the zucchini over the plate. Sprinkle red wine vinegar,chili pepper and mint over the salad. Fry the garlic in the oil that is left in the pan.Remove it from the pan with a spatula with holes. Add the garlic to the salad an finish with some pepper and salt.





                                                                                                                  Enjoy your meal!

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!