zaterdag 19 maart 2016

spaanse paprikasoep/spanish yellow bell pepper



Scroll down for english.

Op zaterdag of zondag kan het heerlijk zijn om een lekkere soep in huis te hebben die je dan eet met lekker brood of salade. De agenda is dan zo vol dat je nauwelijks tijd hebt om te koken en dan is de verleiding om ongezonde dingen te eten groter. Deze soep kan je makkelijk op een ander moment maken en invriezen. Zo heb je in een mum van tijd een hele gezonde maaltijd op tafel.

De eerste keer dat ik deze soep at was in Spanje. Ik zat daar voor zes weken om de taal te leren. Deze soep werd toen  in een tapasbar als opkikkertje tussendoor geserveerd. Ik vond de smaak zó lekker dat ik het recept heb gevraagd. En het bleek echt enorm simpel te zijn. De lekkere smaak zit 'em in het zelf blakeren van de paprika's. Die geven een heerlijke zoete smaak af. Dit in combinatie met een beetje pit is echt erg lekker.

Lets cook!




Ingrediënten:

4 gele paprika's
750 ml bouillon ( met behulp van bouillontabletten)
40 gr boter
1 ui, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 eetl cayennepeper
half bosje korianderblaadjes voor garnering

Methode:

Verwarm de oven op 200 ⁰ C. Leg de paprika's op een bakpapier in het midden van de oven. Blaker ze in 30 minuten half zwart.  Haal de paprika's uit de oven en stop ze in een afgesloten plastic zak. Door dit te doen kan je dadelijk makkkelijker het vel eraf halen. Haal de paprika's er na 5 minuten uit en verwijder het vel en de zaadjes.

Vewarm nu de boter in een pan en bak hier de knoflook en uitjes  in gedurende drie minuten. Maak intussen 750 ml bouillon met behulp van een waterkoker. 

Doe na drie minuten de paprika's in de pan, bak deze even twee minuten mee en giet dan de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat dit twintig minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Haal na twintig minuten de pan van het vuur en pureer de soep met een blender tot een gladde massa.
Zet de pan weer op het vuur en breng de soep op smaak met zout en peper en doe er ook een eetlepel cayennepeper bij. Dit geeft de soep wat pit. Ik hou van pittig dus ik doe er meestal iets meer in. 


Serveer de soep met koriander on top en een goed stuk brood.





A soup can be a good meal for a busy saturday or a lazy sunday. A busy day often leads to buying fast food because you are too tired to cook. You can make this soup in advance and keep it in the freezer until needed. The first time I ate this soup I was in Spain for a six week language course
They served the soup as an inbetween dish in a tapas restaurant. The soup was sweet and spicy. I asked for the recipe and I was surprised that it was that simple. You just have to roast the yellow peppers yourself otherwise you won't get that awesome taste.

Lets cook!

Ingredients:

4 yellow peppers
750 ml broth
40 gr butter
bouillon cubes
1 onion, cut into little pieces
3 garlic gloves,crushed and cut into little pieces
1 tablespoon cayenne pepper
a half bunch of coriander

Method:

Heat the oven at 392 ⁰ F. Roast the yellow peppers in thirty minutes until blackened. Remove them from the oven and put them in a plastic bag for five minutes. This will make it a lot easier to remove the skin.
After five minutes remove the skin and the seeds.

Heat the butter in a pan and fry the onion and garlic for three minutes. In the meantime you can make the broth by using a kettle and some bouillon cubes.

Add the yellow pepper in the pan and fry for another two minutes. Now add the broth and bring to a boil.
Let the soup simmer for twenty minutes. Puree the soup with a blender until smooth. Add pepper and salt and the cayenne pepper. This will give it a nice spicy taste.

 Put the soup in a little bowl and dress the soup with some coriander leaves. 







                                                                                                                        Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!