donderdag 17 maart 2016

Vis taco/ fishtaco


Scroll down for english.

Het recept van vandaag doet mij terugdenken aan vakantie van twee jaar geleden in Amerika. We zijn toen met het gezin ook naar New Orleans geweest. Eigenlijk was onze vakantie periode er te kort voor  om nog zo'n eind te moeten rijden toen, maar we wilden per se die kant op vanwege de geschiedenis en het eten daar. Het was echt de moeite waard. Wat een geweldige plaats, aardige mensen, indrukwekkend verleden, en ongekend lekker eten! Veel comfort food...echt te lekker voor woorden. De gerechten hebben vaak weinig ingrediënten maar worden zo bereid dat het precies goed smaakt. Het recept van deze vis taco heb ik daar vandaan. Als je de eerste hap genomen hebt....dan weet je wat ik bedoel met simpel maar écht héérlijk eten.
Ik heb aan één taco al genoeg, want het vult enorm. Maar de rest van het gezin eet er meestal twee!

Het maken van de vis kost even tijd, omdat je de vis zelf paneert. Ga nou niet kibbeling halen om tijd te besparen en zeggen dat het er toch op lijkt want dan doe je doe je deze overheerlijke vis taco echt énorm tekort! Het zit 'em echt in het kruiden en paneren.
De taco seasoning die je nu zelf maakt kan je heel handig gebruiken voor een ander recept met tacos.
De seasoning is veel goedkoper als je die zelf maakt en ook gezonder. In die kant en klaar zakjes zit vaak veel te veel zout. Ik bewaar de seasoning altijd in een glazen potje tussen mijn kruiden.

Lets cook!





Ingrediënten:

Taco seasoning:

1 eetl chili
¼  theelepel knoflookpoeder
¼  theelepel  uienpoeder
¼  theelepel oregano
¼  theelepel chili vlokken
 ½ theelepel paprikapoeder
 1 ½ theelepel  komijnpoeder      
1 theelepel zeezout
1 theelepel peper

900 gr stevige witte vis in stukken gesneden van 2 cm en gekruid met 1 theelepel taco seasoning in een kom

250 ml bloem
1 theel bakpoeder
250 ml broodkruim (van oud brood)

1 ei  
60 ml donker bier
60 ml chipotle hot sauce of sriracha

125 ml zure room
60 ml mayonaise
60 ml citroensap
¼  theelepel cayennepeper
½ groene kool fijn gesneden
bosje koriander fijngesneden

2 avocado's in stukjes gesneden
bosje radijsjes in plakjes gesneden
2 pakjes meergranen tortilla wraps (kleintjes)
zonnebloemolie
extra chipotle saus



Methode:

Pak een schaal en meng daarin  de bloem,  bakpoeder en broodkruim.
Pak een klein kommetje of een soepbord en meng hier het ei, 60 ml bier en hete saus in. Voeg ook nog twee theelepels van de zelfgemaakte seasoning toe. Kluts goed door elkaar met een vork.
Je hebt nu dus 3 kommen klaar staan. Ééntje met de vis, ééntje met bloem, en ééntje met ei-bier mengsel. Deze zet je allemaal in de buurt van je gasfornuis.

Pak een koekenpan (antiaanbaklaag) en verhit een laagje zonnebloemolie op hoog vuur. Haal een portie van de vis eerst door het eimengsel en dan door de bloem. Doe nu de stukjes vis in de pan en bak ze krokant bruin. Laat de vis uitlekken op een bord met keukenpapier. Doe dit totdat alle vis op is.

Intussen kan je de dressing maken voor de koolsalade.
Meng in een schaaltje 60 ml mayonaise, 120 ml zure room, 60 ml citroensap, ¼ theelepel cayennepeper, koriander en zout en peper tot een dressing.  Pak een grote schaal en leg hier de gesneden groene kool in en meng de dressing er goed doorheen.

Vewarm de tortillas even in de magnetron of kort in een koekenpan.

Als alles klaar is kan je de wrap dressen. Doe eerst een beetje koolsalade op de wrap, dan stukjes gebakken vis en doe als laatste een paar stukjes avocado en radijs er bovenop.  Serveer met een beetje extra hete saus on top en eten maar!



Two years ago we went to The States for a holiday. We really wanted to visit New Orleans because we had seen a lot of  cooking programs on the television at home with good food, nice restaurants and comfort food all to be found right there.It was a long drive and we did't had a lot of time unfortunately but it was worth it! The food was amazing, we learnt about the history of the food there and people were very friendly and polite. I hope one day I will have the chance to go back there for a longer period of time.
The recipe of today is from New Orleans. It is healthy but comforting. It will take some time preparing the fresh fish but it is well worth it. If you take the first bite you will know what I am talking about! I can only eat one, then I am full.The rest of the family always eats two.
The taco seasoning is cheaper when it is homemade and it contains far less salt

Lets Cook!

Ingredients:

Taco seasoning

1 table spoon of chilipowder
¼  teaspoon garlicpowder 
¼ teaspoon onionpowder
 ¼   teaspoon red pepper flakes
 ¼   teaspoon oregano
 1½ teaspoon of cumin
 ½   teaspoon paprika powder
1 tea spoon salt
1 teaspoon op pepper
sunflower oil

900 gr of fresh white meat fish cut into pieces of 2 cm with 1 teaspoon of seasoning in a bowl
1 cup of bread crumbs
1 cup of flour
1 teaspoon of baking powder

1 egg
 ¼  cup dark beer
 ¼ cup chipotle sauce

½ cup sour cream
 ¼ cup mayonaise
 ¼  cup lime juice
 ¼  teaspoon cayenne pepper
½  green cabbage (8 cups)
 a bunch coriander chopped
extra chipotle sauce

2 packs of tortillas (little wraps)
2 avocados
½ cup of sliced radishes


Method:

Mix the flour, bread crumbs and one teaspoon of baking powder in a bowl.
Mix 1 egg, beer, hot sauce and two teaspoons of the homemade seasoning in a bowl with a fork.
You have three bowls now. One with fish, one with flour, one with egg mixture.
Put these bowls near the stove.

Heat some sunflower oil in a frying pan. Fry one part of the fish until golden brown. Put it on a plate with kitchen paper.Fry until all the fish is done.

In the meantime you can make the dressing for the salad.
Mix sour cream, mayonaise, limejuice, cayennepepper, coriander and salt and pepper until the dressing is smooth. Mix the dressing with the sliced green cabbage.

Heat the tortillas in the microwave or in a frying pan.

If you have all your ingredients ready it is time to serve.
Take a tortilla and fill it with salad. Add some fried fish and dress with avocado and sliced radishes.
If you like really spicy like I do...add some more hot sauce on top.
Now.. dig inn!




                                                                                                                         Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!