dinsdag 3 mei 2016

Watermeloen salade/ Salad of watermelon



Scroll down for english.

Het zonnetje komt eraan en ik krijg meteen zin in watermeloen! De kleur van watermeloen is meteen zo vrolijk en zonnig. Ik ga er een lekkere salade van maken. Ik eet deze salade vandaag als avondeten maar deze salade is natuurlijk heerlijk als lunch. Doe de salade in een bakje en je hebt een gezonde salade to go naar je werk!

Lets cook!




Ingrediënten voor 4 á 5 personen:

Een halve watermeloen in kleine blokjes gesneden
1 komkommer, in mooie blokjes gesneden
1 rode ui, fijn gesneden
half bosje platte peterselie, fijn gesneden
half bosje munt, fijn gesneden
feta 200 gr in kleine blokjes gesneden
2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie of lijnzaadolie
5 eetlepels geroosterde pistache noten
peper/zout

Methode:

Snijd de meloen en komkommer in stukjes en doe in een grote schaal. Voeg de fijn gesneden ui en kruiden toe en meng alles door elkaar. Voeg nu twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels rode wijnazijn toe en hussel alles voorzichtig met een grote lepel door elkaar. Voeg nu de feta toe en hussel weer voorzichtig,

Verhit één eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan en bak de pistchenoten hier vijf minuutjes in.

Serveer de salade op een mooi bord en garneer met één eetlepel pistachenoten.



The sun in shining, spring is really on its way and I am thinking about watermelon. It always brightens my day simply because of the color! I am going to make a salad for dinner. This salad is also perfect for lunch and if you put it  in a container it's the perfect lunch to go.

Lets cook!


Ingredients for 4 to 5 people:


1/2 watermelon, cut into little cubes
1 cucumber, cut into little cubes
1 red onion, cut into little pieces
200 gr feta, cut into little cubes
half bunch of parsley, cut into little pieces
half bunch of mint, cut into little pieces
2 tablespoons of red wine vinegar
3 tablespoons of olive oil
5 tablespoons of roasted pistachio nuts

Method:

Put the watermelon, cucumber, onion, and herbs in a big bowl. Add two tablespoons of  red wine vinegar and two tablespoons of olive oil.Stir all ingredients well in the bowl with a big spoon.
Now add the feta and stir gently.

Heat one tablespoon of olive oil in a frying pan and fry the pistachio nuts for five minutes.

Serve the salad on a big plate and garnish with one tablespoon of pistachio nuts.




                                                                                                                                    Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!