vrijdag 13 mei 2016

Courgette soep/Zucchini soup





Scroll down for english.

Courgette soep...echt heerlijk en ik maak deze minstens één keer per maand. Ik experimenteer altijd met van alles wat ik erin doe maar ik kom de laatste tijd toch echt elke keer uit op deze combinatie. Deze combi van kruiden is simpel maar precies goed voor mij.
Ik heb deze soep nu gegeten als avondmaal maar normaal gesproken eet ik deze soep vooral als lunch. Één kopje soep en ik kan er weer een hele middag tegen!

Ben benieuwd  of jullie dat ook zo ervaren. Hoor graag van jullie of jullie er een energyboost van krijgen of iets missen aan de soep! Ik sta altijd open voor tips!

Lets cook!

Ingrediënten voor 4 á 5 personen:

3 courgettes, fijn gesneden
4 knoflooktenen, geschild en fijngesneden
1 rode peper, fijn gesneden
2 stengels  bleekselderij fijngesneden
2 sjalotjes, geschild en fijngesneden
1 á 2 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel vissaus
1 liter bouillon van 2 groentebouillon tabletjes
1 eetlepel kokosolie

Methode:

Verhit één eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit hier de uitjes glazig in samen met de peper en knoflook. Voeg bleekselderij en stukjes courget toe en roerbak alles drie minuten. Voeg nu de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet de pan hierna op een laag pitje en laat de soep vijftien minuten zachtjes pruttelen.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een blender.Zet de pan weer op het vuur en voeg nu de kerriepoeder en de vissaus toe.

Serveer de soep in een mooie kom of jar.








Zucchini soup ...delicious. I make this soup once a month because it is healthy, easy to make and I like the taste. I am always experimenting with the ingredients, but I like this combination the best. Simple, but tasty. And it gives me a lot of energy! Normally I eat this soup for lunch, now I made it for dinner. I served the rest of the family some bread with it. For me the soup was just perfect.


Lets cook!

Ingredients for 4 to 5 people:

3 zucchinis
2 shallots, cut into little pieces
4 garlic gloves, cut into little pieces
1 chili pepper, cut into pieces
2 stalks of celery
1 or two tablespoons of curry powder
1 tablespoon of fish sauce
1 liter vegetable broth
1 tablespoon coconut oil

Method:

Heat the coconut oil in a pan and fry the onions glassy together with the chili pepper. Add the celery and the zucchini and stir fry for three minutes. Now add the vegetable broth and bring the soup to a boil. Lower the heat and let the soup simmer for fifteen minutes. Take the pan of the heat and blend the soup until smooth. Now put the pan back on the stove again and add the curry powder and fish sauce.

Serve the soup in a jar or nice bowl.








                                                                                                                                Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!