zondag 15 mei 2016

Pasta met saucijzenvlees/Pasta with meat sausages



Scroll down for english.

Vandaag een heerlijk luie zondag. Lekker uitgeslapen en dat was lang geleden voor mij. Wat kan je daar toch van opknappen zo af en toe. Luxe dag voor mij want ik werd ook nog eens verrast doordat mijn oudste dochter Isabella het ontbijt had gemaakt. Heerlijk met allemaal vers fruit, noten, gekookt eitje en griekse yogurt. Echt heerlijk!
Nou is het sinner Sunday dus heb ik een ander soort diner in petto! Vandaag een pasta met saucijzenvlees. Ik voeg zelf vaker saucijzen aan pastasaus toe omdat het echt heerlijk smaakt en de kinderen er ook dol op zijn. Dit recept vond ik ineens tussen mijn verzameling knipsels en wilde ik eens uitproberen. Ik vind het echt geweldig lekker. De rest van de familie duidelijk ook want het was zo op!

Lets cook!




Ingrediënten voor 4 personen:

240 gr saucijzenvlees, ontveld en verkruimeld
20 gr boter
100 gr walnoten
50 gr rauwe ham, fijngesneden
3 eetlepels cognac
2,5 dl slagroom
500 gr penne
120 gr vers geraspte parmezaanse kaas
half bosje platte peterselie, fijngesneden

Methode:

Kook 1 liter water in de waterkoker.

Verhit de boter in een koekenpan en bak hier het saucijzenvlees rondom bruin in . Breek  met een pollepel het vlees in stukjes in de pan. Voeg de walnoten toe en laat alles goudbruin kleuren.
Voeg nu de rauwe ham toe en roer weer door.Voeg nu de cognac toe en laat deze verdampen. Giet nu de room in de pan en laat de saus even pruttelen op een zacht pitje.

Giet nu het gekookte water in een pan, voeg een theelepel zout toe en kook de penne al dente.Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op in een beker.
Giet een beetje kookvocht bij de saus in de koekenpan,  roer even door en voeg de pasta toe aan de saus. Hussel alles goed door elkaar.Voeg nu de parmezaanse kaas toe en roer weer goed door.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de pasta in een mooi diep bord. Garneer met peterselie.






Today I had a lazy Sunday morning. I slept in and that was a real time ago. I really felt so much better today because I had some extra sleep! And there was an extra surprise for me..my oldest daughter made breakfast. There was a lot of fruit, nuts, boiled eggs and Greek yogurt. So it was a relaxing day for me.

Since it is sinner Sunday I made a pasta with meat sausages for dinner. I often put meat sausages into my pasta sauce because it is very tasty and the kids love it. I recently found this recipe and I wanted to try it out. It is very tasty and easy to make. My kids loved it, they ate it in ten minutes!

Lets cook!

Ingredients for 4 people:

240 gr of meat sausages, peeled and divided into pieces.
20 gr butter
100 gr walnuts
50 gr dried ham
3 tablespoons of brandy
250 ml whipped cream
500 gr penne or other pasta
120 gr grated Parmesan cheese
some parsley, cut into pieces

Method:

Heat the butter in a frying pan. Add the meat sausages and break into pieces with a ladle.Now add the walnuts and stir everything around until golden brown. Add the ham and stir again. Pour the brandy into the pan and let it evaporate. Now add the whipped cream and stir. Let it simmer on a low heat.

Boil one liter of water with some salt and cook the penne al dente.
Drain the pasta and keep some of the boiling water and add it to the sauce in the frying pan. Now add the penne and stir. Add the Parmesan cheese and mix it well into the pasta.

Serve the pasta on a nice plate and garnish with some parsley.






                                                                                                                              Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!