vrijdag 27 mei 2016

Courgette Lasagne/Zucchini Lasagna


Scroll down for english.

Ik ben erg blij met deze nieuwe pan. Ik word vrolijk van de kleur en het is echt een hele goede braadpan. Ik kocht deze bij de Aldi. Echt een goede deal was het. Natuurlijk moest ik de pan meteen uitproberen. Ik wilde  een low carb lasagne maken  en dat is goed gelukt moet ik zeggen. Echt heerlijk! Zelfs mijn man miste de pasta niet en schepte nog een keer op.

Dit gerecht kan je natuurlijk ook maken als sidedish als er mensen komen eten. Dan heb je een heerlijk groentegerecht op tafel staan!

Lets cook!




Ingrediënten voor 7 à 8 personen:

3 courgettes, in dunne lange plakjes gesneden met een kaasschaaf
3 blikken tomaten in blik
2 pakjes passata 500 gr
2 uien, fijn gesneden
1 glas rode wijn, 150 ml
4 teentjes knoflook, geplet en fijngesneden
2 pakjes ricotta van 200 gr
3 pakjes  buffel mozzarella (125 gr)
1 stuk parmezaanse kaas 200 gr, geraspt
2 geklutste eieren
basilicum blaadjes

Methode:

Verwarm de oven voor op 220 ⁰ C . Verhit wat kokosolie in een pan en bak hier de uien samen met de knoflook glazig in. Voeg na vijf minuten de tomaten in blok toe en de passata. Ik had aan anderhalf pak passata wel genoeg. Roer alles goed door en voeg de rode wijn toe. Breng dit alles aan de kook en laat de saus vijftien minuutjes op een zacht pitje pruttelen.

 Meng de ricotta samen met de geklutste eieren  en wat peper en zout in een grote kom.

Pak nu een braadpan of grote ovenschaal en schep er een laag tomatensaus in. Leg er vervolgens plakjes courgette in en bedek deze plakjes met een laag ricotta. Herhaal deze stap en bedek de laatste laag dan met stukjes mozzarella en geraspte parmezaanse kaas.  Doe de deksel op de pan of dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de lasagne veertig minuten in de oven.

Zet de oven na veertig minuten op 180 ⁰ C en laat de kaas in tien minuten mooi bruin worden. Garneer de schotel met wat blaadjes basilicum. 
Ook al zit er best wat kaas en ricotta in dit gerecht, is het toch een low calorie dish. Je moet natuurlijk wel een normale portie nemen..!

Serveer op een mooi groot bord.
 

I really love this casserole that I bought myself. It was a very good deal and the pan is absolutely perfect. I adore casseroles in bright colors. Of course I had to try it out right away, so I decided to make a low carb zucchini lasagna.The dish was delicious and even my husband didn't complain that there was no pasta in the dish!It is a healthy dish and although there is cheese and ricotta in the dish it is low calorie. Unless... you eat a real big portion!!!

Lets cook!

Ingredients for 7 to 8 people:

3 zucchinis, cut into thin slices, cut in the length.
2 onions, cut into little pieces
4 garlic gloves, cut into little pieces
3 cans of tomatoes
1000 gr passata
150 ml red wine
400 gr ricotta
375 gr buffalo mozzarella
200 gr Parmesan cheese, grated
2 eggs, whisked
some basil leaves

Method:

Preheat the oven at 428 ⁰ F. 
Heat some coconut oil in a pan and fry the onions and garlic for three minutes. Now add the cans of tomato and the passata. Stir well. Now pour the wine into the sauce and bring to a boil. Reduce the heat and let it simmer for fifteen minutes.

Take a large bowl and add the ricotta and the whisked eggs. Add some salt and pepper and stir well.

Take a casserole and fill the bottom of the pan with a layer of tomato sauce. Cover with a layer of  slices zucchini and finish wit a layer of ricotta. Repeat this step and finish wit a layer of mozzarella and Parmesan cheese. Put the lid on the casserole and put the dish in the oven for 40 minutes. Lower the heat of the oven to 356 ⁰ F and put in the oven for another 10 minutes until the cheese is golden brown.
Garnish the dish with some basil leaves.

Serve on a big plate.



                                                                                                                       Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!