zondag 22 mei 2016

Citroentaart/Lemon pie




Scroll down for english.

Het is sinner Sunday en ik heb dus een taart als nagerecht gemaakt. Deze taart is echt niet moeilijk om te maken en echt héérlijk! Ik ben dol op citroentaarten omdat het altijd lekker fris smaakt. Je kan er allerlei soorten fruit aan toevoegen. Ik heb framboos gebruikt, maar je kan ook blauwe bessen of bramen pakken,

Lets cook!





Ingrediënten:

Bodem:
360 gr zachte roomboter
110 gr suiker
1 ei
525 gr bloem
1 eiwit om de taartvorm mee in te strijken  halverwege de baktijd (bewaar de dooier voor de vulling)

Vulling:
7 eieren, plus 1 dooier
300 gr suiker
300 gr volle slagroom
180 ml citroensap
verse frambozen om te garneren
poedersuiker

Methode:

Mix de boter met de suiker en klop er een ei doorheen.
Doe er bloem bij en kneedt het tot een glad deeg. Maak er twee rollen van en laat deze 30 minuten in de koelkast opstijven. Je gebruikt maar één rol voor deze taart. Je kan de andere rol nog twee dagen in de koelkast bewaren tot gebruik of in de vriezer leggen en dan is het nog drie maanden houdbaar.

Verwarm de oven voor op 180  ⁰ C. 
Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem zodat de bodem niet gaat plakken aan de vorm.
Haal het deeg uit de koelkast en bekleedt de taartvorm hiermee. Leg er een vel bakpapier op en leg er een laag ongekookte bonen of bakknikkers op en bak de taart 15 minuten "blind"in de oven. Haal het bakpapier met de bakknikkers eraf en bestrijk de bodem met eiwit. Zet nu de taart weer terug in de oven en bak nog 8 minuten.

Verwarm intussen de eieren ,1 eierdooier, suiker, slagroom en citroensap in een pan en laat het een beetje afkoelen.

Giet de vulling in de taartvorm en verlaag de temperatuur naar 130  ⁰ C. Bak de taart nu nog 35 minuten in de oven totdat de vulling net gestold is.

Haal de taart uit de oven en laat deze een beetje afkoelen. Zet vervolgens de taart een uur in de koelkast. Zo kan de vulling verder opstijven. 

Haal de taart na een uur uit de koelkast en garneer de taart met frambozen en wat poedersuiker.                                   





Today it is sinner Sunday and I made a delicious lemon pie as dessert! I really love lemon pie because it is fresh and a good combination with fruit. I used raspberries as a garnish for my pie but you can use all sorts of fruit. Just use the ones you like or think are pretty on your pie.

Lets cook!

Ingredients:

shortcrust pastry:
360 gr soft butter
110 gr sugar
1 egg
525 gr flour
1 egg white to cover the pastry base ( keep the yolk for the filling)

Filling:

7 eggs, 1 yolk
300 gr sugar
300 gr full cream
180 ml lemon juice
fresh raspberries to garnish
icing sugar

Method:

Mix butter and sugar with a mixer. Add one egg and one yolk.Now knead the batter until you have two rolls.Divide into two, roll into greaseproof paper and store into the fridge for thirty minutes.You will only use one roll. The other roll you can store in the fridge for two more days or store it in the freezer for upto 3 months.

Preheat the oven at 356  ⁰ F.
Grease a cake pan with butter and put some flour in it and roll it around until it sticks to the butter. This to prevent the pie from sticking to the cake pan.
Take the pie dough out of the fridge (one roll) and cover the bottom of the cake pan with the dough. 
Take some greaseproof paper, lay it on the pie crust and fill it with uncooked beans. You are going to blind bake the cake for fifteen minutes.
Put the cake in the oven and bake the cake for fifteen minutes. Remove the cake from the oven and remove the greaseproof paper with the uncooked beans. Now cover the pastry base with egg white wit a brush.
Put the cake pan back into the oven for eight minutes.

In the meantime you can make the filling. Put the eggs, sugar, full cream and lemon juice in a pan and heat the pan. Bring to a boil and let it cool.
Remove the cake pan from the oven, pour the filling into the cake form and lower the heat for the oven util 266 ⁰ F. Now pour the filling into the cake form and bake the pie for another 35 minutes. Remove the pie from the oven, let it cool for a bit and put the pie in the fridge for one hour to cool.

After one hour, take the pie out of the fridge and garnish with raspberries and icing sugar on top.
 




                                                                                                                             Enjoy your dessert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!