dinsdag 17 mei 2016

Vegetarische kikkererwtensalade/ Vegetarian chickpea salad


Scroll down for english.

Ik ben dol op kikkererwten. En laat het nou ook nog eens heel gezond zijn! Je kan er van alles mee maken en het is ontzettend voedzaam. Goed voor een dagje zonder vlees en echt heel goedkoop! En dit gerecht is zó makkelijk te maken! Zelfs als je niet van koken houdt of beweert dat je het niet kan...dit is echt zo klaar en dan heb je toch even iets anders op tafel gezet.

Nu maak ik best vaak mee dat mensen gaan beweren dat ze niet van kikkererwten houden en dat echt niet gaan eten. Totdat ze dan bij mij eten en het in een gerecht verwerkt zit. Dan vragen ze vaak: "Wat is dat wat erin zit?Oh, hè? Zijn dat kikkererwten? Ja zo vind ik het best lekker!"

Grappig vind ik dat. Dus voordat je nu denkt dit gerecht is niks voor mij.....probeer het gewoon eens uit! Iedereen die bij mij eet vind het lekker. Zelfs mijn man, en die wil stiekem eigenlijk altijd nog steeds bij elke maaltijd vlees!

Lets cook!




Ingrediënten voor 4 à 5 personen:

2 blikken kikkererwten 400 gr, schoon gespoeld met water en uitgelekt
4 stengels bleekselderij, fijngehakt
2 rode paprika's, fijn gesneden
1 rode ui, fijn gesneden
2 kleine rode pepers, fijn gesneden
1 theelepel gerookt paprikapoeder, pimenton
1 opgehoopte eetlepel tomatenpuree
200 gr zure room
200 gr verse spinazie
2 eetlepels olijfolie


Methode:

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak hier de ui, bleekselderij, rode ui, rode peper, en rode paprika in. Laat dit gedurende tien minuten op een zacht pitje sudderen. Voeg paprikapoeder en tomatenpuree toe en roerbak nog vijf minuten. Voeg nu de verse spinazie toe en roerbak totdat alle spinazie is geslonken.  Haal de pan eventjes van het vuur en voeg de zure room toe. Roer dit goed door de groenten heen en zet de pan daarna weer op het vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Ik maak hier altijd in de oven gebakken aardappels bij met komijn. Dit gerecht zal ik een ander keer online zetten. Het is echt heel makkelijk en je kan het overal bij serveren. Hier past het gewoon erg goed bij.  Je kan er natuurlijk ook een soep bij serveren of een kleine salade van tomaat of komkommer.

Serveer de kikkererwten salade op een groot bord.





 I really love chickpeas! It is one of my favorite healthy foods..It is vegetarian, it is healthy, nutritious,and it is cheap to serve as a nice meal!

I have noticed though, that a lot of people I know are not to keen on trying a recipe with chickpeas. They think they don't like the taste or because it is kind of unknown. They don't know what to cook with  the chickpeas.

But let me tell you this. Even my husband, who is very old- fashioned, and he doesn't like to admit that.... liked this vegetarian dish. And my husband... he wants his meat! You know what I mean? He doesn't wants to know that he is eating just healthy food! He wants to eat, enjoy it an d if it is tasty than he is pleased. If it is tasty and healthy..than he looks almost surprised!
This dish is also for everyone who says I can not cook!
It is really simple!!!!

Lets cook!

Ingredients:

2 cans of chickpeas, 400 gr drained
4 stalks of celery, chopped into little pieces
2 red bell peppers, cut into little pieces
2 chili peppers, cut into little pieces
1 red onion, cut into little pieces
1 heaped spoon of tomato paste
1 teaspoon of smoked paprika, pimenton
200 gr of fresh spinach leaves
200 gr sour cream
2 tablespoons of olive oil

Method:

Heat two tablespoons of olive oil in a frying pan. Add the celery, red bell pepper, onion and chili pepper. Stir around and fry for ten minutes.Now add the pimenton and  tomato paste and fry for another five minutes. Now add spinach, stir around and let it shrink. Take the pan of the heat and add sour cream. Now put it back on the stove again and season it with some salt and pepper.

I always serve this  dish with some baked potatoes and cumin powder. I will put the recipe online one day.


Serve the chickpea dish  on a nice plate with some cucumber salad on the side.






                                                                                                                                    Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!