zaterdag 1 oktober 2016

Mosselchowder/ Mussel chowder



Scroll down for english!

Als er volop mosselen in de winkels zijn dan ben ik altijd helemaal blij. Ik opper dan meteen of we mosselen zullen eten. Nou krijg ik dan niet meteen een heel enthousiast ja te horen..helaas.
Mijn jongste dochter doe ik zeker geen plezier mee, al vind ik echt dat ze het elk half jaar weer eens moet proberen met behulp van een ander recept. Mijn zoon wil het wel eten maar eist dan meestal wel dat ik ze op een bepaalde manier klaarmaak....ja zèg! En mijn oudste dochter die is echt altijd een zeer makkelijke eter geweest, die vindt alles best als het maar gezond is!
Mijn man zorgt er meestal voor dat mijn mosselfeestje niet doorgaat. Hij  roept heel hard dat hij er geen zin in heeft. Eigenlijk nooit..zucht...jammer!

Wil niet zeggen dat ik daar altijd aan toegeef uiteraard. Ik ben degene die kook, oftewel we eten vandaag een keer mosselen!
Ik heb dan wel weer eens wat anders uitgeprobeerd in de hoop dat de jongste het lekker gaat vinden. En ik moet zeggen dat ze het best lekker vond dit keer dus ik voelde me toch een beetje trots.
Ik heb een soep gemaakt met mosselen erin. Een chowder.
Het was in ieder geval zo lekker, dat mijn man de hond in de pot vond. Er lagen nog een paar verdwaalde mosselen maar de rest van de pan was leeg :-).

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn recept vinden. Laat je het me weten?

Lets cook!





Ingrediënten voor 4 personen:

2 kg mosselen
2 stengels bleekselderij, in kleine boogjes gesneden
2 uien, in kleine stukjes gesneden
4 tenen knoflook, geplet en in stukjes gesneden
rasp van één citroenschil
2 plakken uitgebakken bacon, in stukjes gesneden
200 ml witte wijn
2 dl vis bouillon
3 grote aardapplen, geschild en in kleine blokjes gesneden
3 theelepels ras el hanout
1 blikje kokosmelk 400 ml
kokoscreme 50 gr, ik gebruik het merk Go- Tan
2 eetlepels kurkuma
1 eetlepel chilipoeder
10 saffraandraadjes
3 tomaten, ontpit en in kleine stukjes gesneden
koriander ter garnering
2 eetlepels kokosolie

Methode

 Kook de aardappel blokjes gedurende 10 minuten en giet af.
Verhit de kokosolie in een pan en bak hier de uitjes, bleekselderij en knoflook glazig in. Voeg ras el hanout en chilipoeder toe en roer door. Voeg nu de uitgebakken bacon toe en roer voorzichtig door.

Doe de mosselen in een pan samen met de wijn en de visbouillon. Breng aan de kook en laat de mosselen ongeveer 4 minuten koken. Kijk dan of de schelpen open zijn.
Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken.

Voeg aardappelblokjes, kokosmelk, citroenschil, tomaten en saffraan toe aan het  wijn en visboullon mengsel wat over is in de pan. Voeg nu de kurkuma toe. De saus zal nu een mooie diepgele kleur krijgen. Doe nu de kokoscreme in de pan zodat de saus iets dikker wordt.
Laat alles 3 minuten meekoken.
Breng op smaak met peper en zout. Doe de mosselen weer terug in de pan en roer even door.

Serveer de chowder in mooie soepkommen en garneer met koriander.







I am always so happy when it is mussel season. You can see it the shops because suddenly the shops are filled with bargain prices for mussels, especially during the weekends.
It seems that I am the only one of the family who is really happy about that.
My youngest does not like to eat it but she has to try a new recipe of mine at least every half year just to check if her taste has changed. My son loves to eat mussels but only if I prepare tthem in the way h loves it..My oldest daughter always has been the easiest one with eating. She likes almost everything and doesn't complain about food. The only thing she complains about is when it is not healthy food!
My husband is never in the mood to eat mussels, so it seems...When I suggest to make it for dinner he always says no!
But...since I am the one who is doing the cooking most of the time around here I will lay my veto upon my family sometimes. When I am really in the mood for mussels...I am definitely going to cook it!

Today I made a mussel chowder. It was my first time and it was really delicious. My youngest daughter ate the chowder with mussels so I was really pleased!  Not my husband, I am afraid because the pan was almost empty when he came home :-)

If you are going to try it please let me know if you liked it. You can sent me a picture as well if you like.

Lets cook!

Ingredients for 4 people:

2 kg of mussels
2 celery stalks, cut into little pieces
2 onions, cut into little pieces
4 cloves of garlic, cut into little pieces
2 strips of baked bacon, cut into little pieces
200 ml white wine
2 dl fish broth
3 potatoes, peeled and cut into pieces
3 teaspoons ras el hanout

400 ml coconut milk
50 gr coconut cream
2 tablespoons turmeric
1 tablespoon chili powder
10 threads of saffron
3 tomatoes, deseeded and cut into little pieces
some coriander leaves for decoration
2 tablespoons of coconut oil

Method:

Fill a pan with water, potatoes  and a pinch of salt and bring to a boil. Let it boil for 10 minutes and drain the  potatoes well.
Heat the oil in a pan and add the onion, garlic and celery. Fry until glassy.  For about 4 minutes.Add the ras el hanout and stir. Now add the bacon.

In the meantime you can fill a pan with white wine, fish broth and the mussels. Bring to a boil and let it cook for 4 minutes.
Take out the mussels and give them a rest.
Now add the potatoes, coconut milk, grated lemon zest, tomatoes and saffron. Bring to a boil.
Add the coconut cream. The chowder will become nice and creamy....
Season the sauce with pepper and salt. Now add the turmeric. The sauce will become golden brown.

Put the mussels back into the pan. Hussel them with the sauce,

Take some nice bowls. Fill them with he chowder and garnish with coriander.






                                                                                                                       Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!