vrijdag 14 oktober 2016

Pumkin Spice Latte



Goede middag allemaal! Dit wilde ik al heel lang een keertje zelf maken en aangezien ik nog wat pompoenpuree in de koelkast had liggen heb ik mijzelf verwend met een heerlijk kopje koffie buiten vandaag. Ik heb de Pumpkin Latte uiteraard al vaker gedronken bij de Starbucks. Heerlijk rond deze tijd van het jaar, maar wel enorm zoet! Niet zo gezond om elke keer zo'n zoete beker koffie naar binnen te slurpen.

Ik heb nu zelf een Pumkin spiced latte gemaakt en het smaakte echt heerlijk. En heel wat minder calorieƫn! Ik heb zelf een kruidenmix gemaakt.

Lets cook!





IngrediƩnten voor 2 koppen koffie:

300 ml sterke koffie
75 ml pompoenpuree
250 ml melk of amandelmelk
2 theelepels speculaaskruiden
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel agave siroop indien gewenst
1 theelepel vanille essence
150 ml melk

Methode:

Zet 300 ml sterke koffie. Bij mij zijn dat twee kopjes koffie.
Mix 250 melk met pompoenpuree. Goed mixen. Voeg de kruiden en vanille essence toe en roer goed door. Voeg alleen de  agave siroop toe indien je van zoet houdt. Vewarm deze melk. Giet de koffie in twee grote mokken en verdeel de pompoenmelk over de twee mokken.

Vewarm nu de 150 ml melk en schuim op. Verdeel het melkschuim over de bekers en strooi de speculaaskruiden eroverheen.




I am a huge fan of Pumpkin spiced Latte and I ordered it a few times at Starbucks of course.
Although I'm a huge fan of Starbucks, this Pumpkin Latte is way to sweet for me and contains way to many calories. So I decided to make my own Pumpkin Latte at home. I still had some pumpkin puree in the fridge so today was a good day to give it a try.

I made my own mix of spices of course, just what was in the cupboard.
The taste was amazing and I was happy that it was not sweet at all.
If you want to give it a try here is the recipe.

Lets cook!

Ingredients for 2 big mugs:

300 ml strong coffee
250 ml milk, you can use any milk you like, also almond milk
75 ml pumpkin puree
1 teaspoon cinnamon
1 teaspoon ginger
1 teaspoon vanilla essence
1 tablespoon agave syrup if you like sweet
150 ml of milk
2 teaspoons of biscuit spices

Method:

Make the coffee. Mix the 250 ml of milk with the pumpkin puree, cinnamon, ginger and vanilla essence. Mix well! If you like sweet do not forget to put the agave syrup in.
Heat the pumpkin milk. Pour coffee in two mugs and pour pumpkin milk on top.
Heat the 150 ml of milk and make some nice foam with a frother. Divide the milk foam over the mugs and garnish with biscuit spices.




                                                                                                                                 Enjoy your coffee!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!