zondag 23 oktober 2016

Pecan taart/ Pecan pie


Scroll down for english.

Zodra de eerste herfstblaadjes vallen en de eerste kou inzet krijg ik de enorme behoefte om Pecan pie te gaan bakken. Oktober, maand van de herfst kleuren, eerste keer de openhaard binnen weer aan en uiteraard Halloween met al zijn pompoenen.

Pecan Pie.. de eerste keer dat ik deze naam hoorde noemen was in de film "When Harry met Sally".
Dit is absoluut één van mijn favoriete films. Echt een geweldige film, met enorme humor, maar ook met sublieme scenes. Billy Cristal speelt echt geweldig en trouwens Meg Ryan ook.
Na het zien van deze film ben ik het recept van Pecan Pie gaan opzoeken en heb ik deze taart voor het eerst gemaakt. De meest simpele versie van de taart dan want ik leerde net pas koken!
Ik was meteen dol op deze taart. Wel een calorieën bommetje dus dit moet je niet te vaak eten.

Deze taart is echt een hit voor een verjaardag, diner, mensen op de koffie of voor een heerlijk familie diner.

Lets cook!




Ingrediënten voor één taart:

Voor het deeg:

250 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr witte basterd suiker
1 mespunt zout
125 gr koude boter
1 ei
geraspte schil van één citroen

Vulling:

200 gr pecannoten
100 ml koffieroom
200 gr suiker
1 el vloeibare honing
4 eetlepels abrikozenjam

Methode:

Vet een taartvorm van 24 cm doorsnede in met boter en bestuif het met bloem.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een schaal en kneed het tot een bol.
Druk het deeg gelijkmatig in de taartvorm en plaats de taartvorm in de koelkast gedurende 30 minuten.

Verwarm de oven voor op 180 ⁰ C.

Zet de taartvorm klaar. 
Laat de suiker langzaam smelten in een pan met een dikke bodem.
Roer af en toe door.
Doe er al roerend honing, noten en koffieroom bij. Vooral belangrijk is langzaam toevoegen en blijven roeren. Als je dat niet doet krijg je enorme klonten.

Zodra je een stroperige notenpasta hebt giet je deze snel in de taartvorm.
Strijk de snel glad met de bolle kant van een nat gemaakte eetlepel.

Zet de taart in het midden van de oven en bak deze in 20 minuten gaar.

Laat de taart goed afkoelen.

Verwarm de abrikozenjam in een pannetje zodat die vloeibaar wordt.
Dip een kwast in de jam em bestrijk de Pecan pie met de abrikozenjam zodat die mooi gaat glanzen.

Laat de jam afkoelen.

Serveer de taart op een mooi bordje en garneer met slagroom indien gewenst.




When the first leaves are falling and the first cold night sets in I feel the urge coming to bake a Pecan pie. October is the month of falling leaves, pumpkins and Halloween. It is the month that I lit the fire for the first time because it is so cold in the house.
The very first time that I heard the name Pecan Pie was in the movie "When Harry met Sally".
This movie is an absolute favorite of mine! I love the humor and I do not talk about the most known scene in the movie right now.
This scene is very funny but there are so many scenes with Billy Cristel that are really hilarious because of the lines and the faces of the actors!
Anyway..they talk about Pecan pie in the movie. After having watched the movie for a second time I had to look up the recipe for Pecan Pie. And of course I did bake this pie! A simple version of Pecan pie because I had just learned how to cook a potato!
But from the very first minute.. I loved Pecan pie...You mustn't eat this too often because it contains quite some calories. But the pie is going to be a great success for dessert, birthdays or family dinners!

Lets cook!

Ingredients for one pie:

Ingredients for the dough:

250 gr self- raising flour
75 gr caster sugar
pinch of salt
125 gr cold butter
1 egg
zest of one lemon

Filling op the pie:
200 gr pecans
100 ml coffee cream
1 tablespoon of honey
200 gr sugar
4 tablespoons of apricot jam


Method:

Grease a cake tin with butter and dust with flour.
Mix all the ingredients for the dough and knead until dough.
Press the dough into the cake tin and put it in the fridge for at least 30 minutes.

Now preheat the oven at 356 ⁰ F.
Melt the sugar in a pan and slowly stir in the coffee cream, pecans and honey.
Pour the pecan caramel into the cake tin and spread it out.
Bake the pie in the middle of the oven for about 20 minutes.
Let it cool off.

Heat the apricot jam in a pan until liquid.
Dip a brush in the apricot jam and brush the pecans until they shine.

Serve the pecan pie with some whipped cream or enjoy the pecan pie just as I ate it the first time, when I visited the States.


                                                                                                                                      Enjoy your pie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!