maandag 31 oktober 2016

Halloween eieren/ Spider eggs


Scroll down for english!

In Amerika zijn ze er vol van Halloween..Weken ervoor zie je al verkleedspullen hangen in de winkels en zie je overal het oranje van pompoen opdoemen. Het lijkt m enorm leuk om het eens echt mee te maken. Al die mensen verkleed in de avond op straat te zien rondlopen. Enorm spooky!

De laatste paar jaar krijgt Halloween steeds meer aandacht in ons land. Allerlei pretparken verzorgen frightnights en dat is razend populair aan het worden.
Ik ben twee jaar geleden ook naar zo'n frightnight geweest in Movie park. Geweldig was dat. Er liepen echte acteurs rond en de ze waren echt fantastisch geschminked! Het was net of je in een horrorfilm rondliep. Mijn dochters vonden het vreselijk eng omdat het zo echt leek allemaal, maar mijn zoon vond het fantastisch en kon er erg om lachen.

Vandaag zijn de kids erg druk met de eerste dag school na de herfstvakantie en wordt er weer volop gesport. We doen dus maar een klein beetje aan Halloween door een leuke snack te eten en gezellig kaarsjes aan te doen!

Dit recept is echt super easy en kan je ook zonder de spin aan gasten serveren.
Ik maak de eieren ook wel eens met gewoon een zwarte olijf on top.

Lets cook!




Ingrediƫnten voor 12 gevulde eieren:

6 hard gekookte eieren
1 eetlepel philadelphia cream cheese
1 eetlepel mayonaise
zout
peper
1 eetlepel sriracha hot sauce
20 zwarte olijven zonder pit

Methode:

Haal het eigeel uit de hard gekookte eieren en doe dit in een kom.
Prak het fijn met een vork en voeg, cream cheese, mayonaise en peper en zout toe.
Vul de eieren met dit mengsel.
Snijd een paar olijven in de lengte doormidden, dit is het lijfje van de spin.
Snijd een olijf in de breedte doormidden en dat is dan de kop.
Maak nu de pootjes door een paar olijven in reepjes te snijden.
Giet een beetje sriracha saus op het ei als bloed!

Zet de eieren op een bordje naast een mooie pompoen of andere Halloween attributen.


It is Halloween and in a lot of countries this is an important day.
I would love to be in the States once during this season and watch all those kids walking down the streets all dressed up and doing trick or treat.

In our country Halloween is becoming more popular. I went to Movie Park two years ago with my children because they had a fright night there. It was great! There were real actors and I felt like walking into a horror movie. My two girls were really spooked by all the ghosts walking around in the park. They wanted to go home after a while. My son was laughing all the time... quite the opposite!

Today I made some Halloween snacks. Savoury snacks because we already ate a lot of sweets during the weekend.

Lets cook!

Ingredients for 12 eggs:

6 hard boiled eggs
1 tablespoon of cream cheese
1 tablespoon mayonnaise
1 tablespoon sriracha hot sauce
20 stoned black olives
salt/pepper

Method:

Mix the egg yolk with the cream cheese, mayonnaise and pepper and salt.
Cut 6 black olives in half lengthwise. Use these to create the body of the spider.
Cut six other olives in half and use these halves as the head of the spider.
Now cut a few olives into small strips. These can be used as the legs of the spider.

When the spider is created drip some sriracha sauce on the egg white as if it was blood.

Place the spider eggs on a nice plate and put some pumpkins around it.







                                                                                                                  Enjoy your spider eggs!

1 opmerking:

  1. Met halloween zijn zulke recepten hartstikke leuk! Ik heb daarom thuis het recepten nagemaakt. Bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!