zondag 9 oktober 2016

Bramen cupcakes/ Blackberry cupcakes


Scroll down for english!

Weer thuis vanuit Vancouver en een mega jetleg! Gister was een erg lange dag omdat ik nog naar een voetbal wedstrijd van mijn zoon wilde kijken en ik dus niet in de gelegenheid was om eventjes twee uurtjes te slapen na de vlucht.  Het was wel erg leuk om naar de wedstrijd te kijken trouwens en de frisse lucht hield me wel wakker!

Heb vandaag dus enorm uitgeslapen maar voel me nog wel brak. Ik ben niet lang van stof daardoor denk ik. Vandaag maar op tijd mijn mandje in.  Wel heel fijn dat het nu meteen sinner Sunday is :-). Goed excuus om lekker cupcakes te bakken vandaag! Deze zijn erg lekker met ik zeggen doordat ik veel bramen heb gebruikt in het recept.
Heerlijk bij de koffie of als toetje!

Lets cook!





Ingrediƫnten voor 12 cupcakes:

250 gr bloem
175 gr suiker
125 gr zachte boter
2 grote eieren
1 ½  theelepel bakpoeder
250 gr bramen en 12 bramen ter decoratie
2 eetlepels melk
1 mespunt zout
poedersuiker
1 eetlepel vanille essence


Methode:

Verwarm de oven voor op 175 ⁰ C.

Pak een bakblik voor muffins en doe daar muffinvormpjes van papier in.

Mix de boter met de suiker luchtig in een grote kom. Voeg de eieren en melk toe en mix nog drie minuten.

Meng in een andere kom de bloem, zout en bakpoeder.

Prak de bramen met een vork.

Doe het bloemmengsel bij de boter en voeg de vanille essence toe. Mix drie minuten totdat het beslag luchtig is. Voeg nu de bramen toe en roer voorzichtig met een lepel door het beslag. Mix nog 1 minuutje zodat de bramen zich goed mengen met het beslag.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze in 20 minuten gaar in het midden van de oven.

Laat de cupcakes afkoelen. Dip de 12 bramen ter decoratie eerst even in de poedersuiker en leg ze dan op de cupcake.  





Home again from a 24 hour layover in Vancouver. I have a major jetlag today!
It was a really long day yesterday because when I came home from work I could not take a nap like I usually do. My son was playing soccer and I promised to watch the game.
He played well and he won! He was so proud. The cold air outside kept me awake and I had forgotten how much I like to watch a live soccer game. I don't care for soccer much when it is on the telly, but I do like to watch it live!It is so exciting!
Most of the time my husband is going to watch my son because we divide tasks during the weekend.
I am helping the kids with homework, do the cooking and watch dancing the girls. My husband is not a real fan of ballet -:)


Since I am really jetlagged I am not going to talk too much about my recipe today.
I was lucky because it was sinner Sunday today!
Made some delicious cupcakes with a lot of blackberries to go with a strong cup of coffee!

Lets cook!

Ingredients for 12 cupcakes:

250 gr flour
175 gr sugar
125 gr soft butter
2 eggs
1½ teaspoon baking powder
250 gr blackberries, 12 blackberries for garnish
2 tablespoons of milk
pinch of salt
icing sugar
1 tablespoon vanilla essence

Method:

Preheat the oven at 347 ⁰ F.

Take a muffin tin and fill it with paper muffin cups.

Take a big bowl and mix butter with sugar for three minutes.
In another bowl mix the flour with baking powder and salt.

Add the eggs, milk and vanilla essence to the batter and mix for three more minutes. Now add the flour and mix for another three minutes until the batter is fluffy.

Mash the blackberries with a fork. Add the blackberries to the batter and mix it with a spoon.
Now mix the batter for one minute until the berries are well mixed with the batter.

Pour the batter into the paper muffin cups and bake the cupcakes for 20 minutes in the middle of the oven.

Let it cool of and garnish wit blackberries dipped in icing sugar.





                                                                                                                              Enjoy your cupcake!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!