woensdag 5 oktober 2016

Havermout muffins met appel to go/ Oatmeal muffins with apple to go


Scroll down for english!


Met al die appeltjes van mijn appelboom verzin ik natuurlijk elke keer iets met appel om te eten.
Vandaag heb ik een variatie gemaakt op een recept wat ik al eerder online heb gezet als ontbijt.

Deze havermout muffins zijn enorm handig om te maken als je een drukke ochtend hebt. Je maakt ze de avond ervoor en dan kan je razend snel ontbijten de volgende dag. Snel opeten of meenemen onderweg  naar je werk. Super handig en gezond!

Ze blijven nog zeker 3 dagen goed in de koelkast.

Lets cook!


Ingrediƫnten voor 12 muffins:

2 rijpe bananen
3 eieren
1½ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
1 theelepel vanille extract
4 appels, geschild en in kleine blokes
100 gr gewelde rozijnen
250 gr havervlokken
50 gr blanke amandelen, in kleine stukjes gehakt
2 eetlepels speculaaskruiden
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels honing

Methode:

Verwarm de oven voor op 180  C.
Meng de appelstukjes, rozijnen, citroensap en speculaaskruiden in een grote schaal.

Doe de havervlokken in een hakmolen of blender en zet heel even aan zodat de havervlokken bijna meel wordt. Doe nu de blanke amandelen in de hakmolen en hak totdat je fijne stukjes hebt. Doe  nu de bananen kort in de blender.
Doe het meel in een schaal en meng met het bakpoeder en baking soda. Voeg nu de bananen toe en roer goed door. Kluts de eieren en voeg toe aan de havervlokkenmix. Roer weer goed door en voeg nu vanille extract toe.    

Meng nu de appelmix door het bakmengsel en roer alles goed door.
Vul een muffinbakbik met papieren muffinvormpjes en doe het havervlokkenbeslag erin.
Bestrooi de muffins met amandelstukjes en besprenkel met wat honing.
Zet het bakblik 20 tot 25 minuten in de oven.

             





Whit all those apples in my kitchen picked from our apple tree, I am only thinking about recipes with apple :-)!
This morning I started to make oatmeal muffins with apple because I have to work tomorrow. And it is so easy if you have a healthy breakfast to go if you are in a hurry.
This is a variation of a recipe I posted earlier on my blog.

I love the smell of apple baking in the oven! My whole kitchen was filled with it. No need to tell you that I already tried one muffin...They are so delicious when they are still hot.

Lets cook!

Ingredients for 12 muffins:

2 bananas, very ripe
3 eggs
1½  teaspoon baking powder
½  teaspoon baking soda
1 teaspoon vanilla extract 
4 apples, cleaned and cut into pieces
100 gr  soaked raisins
2 cups of oats
50 gr white almonds, chopped into little pieces
2 tablespoons biscuit spices
1 tablespoon lemon juice
2 tablespoons honey

Method:

Preheat the oven at 356 ⁰ F.
Put the oats in a blender and blend the oats until it looks like flour. 
Now blend the almonds until they have the size for sprinkling on top of the muffins.
Now put the bananas in the blender and blend for just 15 seconds.

Mix the apples with raisins, lemon juice and biscuit spices in a big bowl.
Put the oatmeal flour in a bowl . Add the baking powder and the baking soda. Mix well. Now whisk the eggs.  Add the bananas and the whisked eggs and stir well. Add the vanilla extract and the apple mix and stir again until all the ingredients are well blended.

Take a muffin tray and fill with paper muffin cups. Fill the muffin cups with the mixture and garnish with almonds. Drizzle a bit of honey on each muffin and bake the muffins for about 20 to 25 minutes in the middle of the oven.

You can store the muffins in a container in the fridge for at least three days.





                                                                                                                   Enjoy your breakfast to go!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!