donderdag 30 juni 2016

Spaghetti alla puttanesca zonder koolhydraten/ No carb spaghetti alla puttanesca


Scroll down for english.

Mijn kinderen zijn dol op spaghetti. Op allerlei manieren klaar gemaakt. Wat mij opvalt is dat ze vaak spaghetti met een simpele saus het lekkerst vinden. Eenvoud, maar precies de juiste ingrediƫnten in harmonie met elkaar noem ik dat altijd.

Zo maak ik al jaren lang "spaghetti ansjovis"zoals zij dat noemen. De meeste mensen gruwelen meteen bij het woord ansjovis en roepen dan dat ze dat niet lusten. Mijn kinderen zijn juist dol op ansjovis! En al van kleins af aan! En weet je waarom? Ik vertelde natuurlijk niet dat er ansjovis in de saus zat. Want de meeste mensen laten zich toch echt leiden door het woord "vis"..
Ik noem ansjovis vaak een soort zout wat je gebruikt in een saus.
Ansjovis geeft een saus een intens zoute smaak. Het geeft een boost aan de saus en jezelf !

Zodra de kinderen dol waren op de spaghetti met mijn lekkere tomatensaus, heb ik ze verteld wat erin zat. En sinds die tijd roepen ze dat dit hun lievelings eten is. Dat vinden andere mensen heel gek!
Ik maak deze spaghetti als ik weinig tijd heb om te koken, als de kids een boost nodig hebben, als de kleinste meer groenten moet eten..want die moffel ik dan erbij in de saus. En heel vaak als we aankomen op ons vakantie adres. Dan heb je uren in de auto gezeten, voel je je uiterst moe, belabberd en hongerig, en geneigd om hele ongezonde dingen te gaan eten.

Ik ga nooit weg zonder tomaten in blik, ansjovis, knoflook en een pak spaghetti:-)!

Nu ben ik sinds een jaar af en aan anders aan het leren koken voor mijn oudste dochter. Zij is gescout als model en zij is sinds die tijd anders gaan eten om een beter figuur te krijgen maar ook om een zeer gezonde leefstijl te krijgen. Het is hard werken om model te kunnen zijn. Je moet veel sporten om je lijf in shape te houden! Zij was een groot fan van min pasta met ansjovis...

Ik heb mij voorgenomen om dit gerecht voor haar te maken maar dan alleen met groenten maar met dezelfde saus.

Ik heb de  hand spiralizer in Amerika gekocht, maar inmiddels kan je deze ook kopen bij de de Blokker!


Lets cook!

Ingrediƫnten voor 4 personen:

2 blikken tomaten, elk 400 r
1 eetlepel olijfolie of kokosolie
5 ansjovisfilets, fijn gesneden
15 kleine tomaatjes, het liefste  alle kleueren
2 gele courgettes, spiralized, oftewel fijngesneden met een mandoline
4 tenen knoflook, geplet en fijn gesneden
1 ui, fijn gesneden
1 eetlepel oregano
2 handen verse spinazieblaadjes

Metho
Verhit de olie in een hapjespan en bak hier de ui en knoflook glazig in. Voeg de ansjovis toe en laat langzaam smelten. de ansjovis zal lanzaam verdwijnen en het zal vooral zout gaan smaken.          Voeg tomaten in blik toe en breng beetje aan de kook. Voeg nu een eetlepel oregano toe en wat peper.

Laat de saus op een laag pitje ongeveer 15 minuten pruttelen.
Voeg nu de verse blaadjes spinazie toe en laat de blaadjes slinken.

Pak een mooi diep bord en leg daar de courgette in die helemaal spiralized is. Oftewel fijn gesneden alsof het een spaghetti is!!!! Doe een paar scheppen van de saus erover . Verdeel er wat tomaatjes over en garneer met wat parmezaan.



My kids love pasta. All kids do...But my kids do have a nonstandard favorite one. They love spaghetti with anchovy. They already liked it a lot when they were just two years old. I know a lot of adults who often tell me that they really don't like anchovy. I can imagine that because it has a really strong taste. But if you use anchovy to season your sauce than a lot of people will not even taste that you have put it in your sauce! They will think that you just used salt.
Over the years I have fooled a lot of people already by saying there was no fish in the sauce. As soon as they finished their plate and told me that it was delicious I told them about the anchovy. People are always surprised.

My oldest daughter is also a huge fan of this sauce but since she has been scouted as a starting model she had to go on a special diet. No carbs, and a lot of vegetables. It is a real healthy lifestyle and you have to work hard. Jogging, fitness exercises etc. But she is really persevering and she loves ding it.
I had to adapt my cooking style. So this past year I have been reading a lot about food, tried a lot of recipes and learned to make healthy food that is not boring. A lot of people who have to watch their weight stick to eating salads because they don't know what to cook. And if you allow yourself only to eat salads, eating will become very boring. And eating is fun, even if you are not allowed to eat carbs!

So I made my daughter hr favorite spaghetti but this time with spiralized zucchini.
I bought my self a hand-held spiralizer in the USA. Really easy to use, only $15 and it works really well!

So lets cook!

Ingredients for 4 people:

2 large zucchinis, I used yellow ones, spiralized
1 onion, cut into tiny pieces
4 cloves of garlic, cut into tiny pieces
1 tablespoon oregano
2 cans of chopped tomatoes, 400 gr each
1 tablespoon olive oil or coconut oil
5 canned anchovies, cut into little pieces
15 cherry tomatoes, use different colors
2 handfuls of fresh spinach leaves


Method:

Heat some olive oil in a pan and fry the onion and garlic for 3 minutes. Add the anchovies and fry for 2 more minutes. Add the canned tomatoes and stir well. Add the oregano and add 3 tablespoons of hot water. Bring the sauce to a boil and let it simmer for 15 minutes.
Add the spinach leaves and wait until the spinach has wilted.
Season with some pepper and extra salt if you like.

Take some nice plates, divide the spiralized zucchini and divide the sauce over the vegetable spaghetti! Garnish with some Parmesan cheese.





                                                                                                                   Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!