vrijdag 24 juni 2016

Snelle zomerse salade/ Fast summer salad


Scroll down for english.

Gister wilde ik dit artikel plaatsen en had in ineens problemen met mijn laptop. Ik kon niet meer online, alles ging mis zeg maar. Ik baal er altijd enorm als ik de problemen dan niet zelf kan oplossen en er weer iemand bij moet halen. Ik ben niet echt technisch helaas...
Daarna moest ik naar Amsterdam met de meiden voor een afspraak. Enorme file die kant op wat echt zelden gebeurt rond dat tijdstip en ik kon het adres niet vinden! Ik en in Amsterdam iets niet kunnen vinden is echt heel erg want ik heb er tien jaar gewoond. Ik voelde me net een toerist!

We zullen maar zeggen dat ik waarschijnlijk bevangen was door de hitte die dag, het was namelijk echt énorm benauwd en plakkerig weer en we kwamen dan ook helemaal bezweet aan op de afspraak.
Ik kan je zeggen, dat voelde niet fijn. Gelukkig werden we heel lief ontvangen en hopelijk hadden ze een beetje begrip voor de situatie. Het was echt one of those days....

Nou ja, het werkt allemaal weer gelukkig dus vandaag alsnog het artikel met mijn frisse zomer salade online! Deze had ik gister voor mijzelf als lunch gemaakt. Dat ging gelukkig wèl goed die dag!
Dit is echt één van mijn favoriete snelle salades.  De combinatie van perzik met mozzarella is zó ongelooflijk lekker vind ik. Simpel kan  precies goed zijn soms.

Neem wel buffel mozzarella want dat maakt echt verschil!Buffel mozzarella is zacht en bijna romig en kan je makkelijk met je handen scheuren.

Deze salade is ook echt leuk om te serveren als je vrienden te eten krijgt!

Lets cook!




Ingrediënten voor 2 personen:

150 gr veldsla
3 perzikken, geschild en in stukken gesneden
1 bol buffelmozzarella, in plakjes gesneden
4 plakken parmaham, in lange repen gesneden
1 eetlepel vers citroensap
3 eetlepels olijfolie of lijnzaadolie
1 eetlepel honing
peper/zout
75 gr walnoten

Methode:

Meng het citroensap met de olijfolie en de honing en klop dat goed door elkaar met een vork. Voeg een beetje peper en zout toe. Dit is een lekkere dressing voor deze salade.

Pak twee mooie borden en verdeel de veldsla over de twee borden. Verdeel de perzik en de mozzarella hieroverheen. Garneer met plakjes parmaham en met walnoten. Sprenkel wat dressing eroverheen en smullen maar!



Yesterday was one of those days... You recognize those days? That it seems that everything is going wrong? Well yesterday I really felt that my patience was being tested. First I was working on my blog and suddenly I could not go online anymore, my laptop just flipped completely. I tried to search the problem but nothing could be fixed, at least..not by me! I had a busy day and I had to go to Amsterdam with my girls so I gave up. I had to find someone else who could try to fix the problem with my laptop.
We had a meeting in Amsterdam and since there was so much traffic we were far to late. When we were almost there we could't find the meeting location. I have never had that before in Amsterdam! What was going on with me this day? It must have been the heat because I was walking in circles 5 minutes away from the address. I felt like a tourist instead of someone who had been living in Amsterdam for almost ten years!

Well...today I am going to put the recipe online from the salad I ate for lunch yesterday. The salad was delicious and was really joyful to eat. So... not everything went wrong yesterday...only technical things.

If you are going to make this salad,please buy buffalo mozzarella because it makes all the difference in the world if you use this one. It is so creamy and you can  easily tear it into pieces by hand.
This salad is also nice if you are having friends over for dinner.

Lets cook!

Ingredients for 2 people:

150 gr dandelion salad
3 peaches, peeled and cut into pieces
1 piece of buffalo mozzarella, size of a tennis ball, cut into pieces
75 gr walnuts
4 slices of Parmaham, cut into thin strips
1 tablespoon of fresh lemon juice
3 tablespoons olive oil
1 tablespoon honey
pepper/salt

Method:

Mix the olive oil, lemon juice and honey and stir well with a fork. Add some pepper and salt.
This is your dressing for the salad.

Now take some nice big plates, divide the salad over the plates and put the peach and mozzarella on top. Garnish with Parmaham and walnuts. Pour some dressing over the salad and you are ready to eat!


                                                                                                                          Enjoy your lunch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!