zaterdag 18 juni 2016

Paprika tomatensoep/ Bell pepper tomato soup


Scroll down for english.

Het is zaterdag en dat kan bij ons vaak een drukke dag zijn in het gezin. De kinderen hebben veel activiteiten, hebben daar ook vaak hulp of vervoer bij nodig. Vandaag is het extreem druk en maak ik dus een gezonde soep als lunch zodat iedereen weer flink wat energie krijgt.

Ik ben dol op verse paprikasoep en vooral als ik de paprika's zelf blaker in de oven. Het recept daarvan staat op mijn blog. Helaas heb ik daar vandaag geen tijd voor. Dit recept is een snelle versie van paprikasoep en heb ik gemengd met tomaten. Mijn jongste dochter is er echt dol op en op haar verzoek maak ik dit vaak. Dat vind ik helemaal niet erg want dan weet ik dat ze stiekem heel wat vitamines binnen krijgt!

De soep is echt heel makkelijk om te maken, perfect als je nog niet zo veel kookervaring hebt en toch zelf soep wilt leren maken.

Lets cook!




Ingrediƫnten voor 4 personen:

1 pot gegrilde paprika's ( 350 gr)
1 blik gepelde tomaten in blik 400 gr
500 ml groentebouillon
1 ui ,fijn gesneden
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
1 grote hand verse spinazie
waterkers om te garneren
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 eetlepel kokosolie

Methode:

Laat de paprika's goed uitlekken in een vergiet en snijd in stukjes. Verhit de kokosolie in een soeppan en bak de ui glazig in 3 minuutjes. Voeg de bleekselderij en paprika toe en roerbak deze 2 minuten mee. Doe nu de tomaten en de bouillon in de pan en breng alles aan de kook. Draai het gas laag en laat de soep 15 minuten op een laag pitje koken.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.  Breng de soep op smaak met peper en zout en de cayennepeper. Dat geeft een beetje pit aan de soep. Voeg nu de spinazie toe en laat zo lang meekoken totdat alle spinazie is geslonken.

Giet de soep in mooie kommetjes of jars en garneer met waterkers. Serveer er een lekker stuk volkoren brood bij of een salade van veldsla.



It is Saturday and most of the time this is one of the busiest days in our family. The kids have a lot of activities, we do have to pick up and take them somewhere, groceries etc. It sometimes doesn't give me that much time to cook as I would wish.
Today is a real busy day so I am going to make a healthy soup for lunch. The recipe is easy, but healthy because I want to give everyone in the house some extra energy for the rest of the day.

I love soup that is made of fresh grilled bell peppers. The recipe is on my blog! Today I do not have the time to make this soup so I will make a different easy version but the soup will still be very healthy. My youngest daughter is a huge fan of this recipe and she often asks me to make it.
I don't mind because it is easy to make and she will eat the vitamins that I want her to eat!

Lets cook!

Ingredients for 4 people:

1 jar of grilled bell peppers,350 gr, drained and cut into pieces
1 can of peeled tomatoes, 400 gr
1 onion, cut into little pieces
2 stalks of celery, chopped into pieces
1/2 teaspoon cayenne pepper
1/2 tablespoon coconut oil
500 ml of vegetable stock
1 handful of fresh spinach leaves
some watercress as a garnish


Method:

Heat the coconut oil in a sauce pan and fry the onion until glaze. Add the celery and the bell pepper and stir fry for two minutes. Now add the tomatoes and vegetable stock and bring the soup to a boil.
Reduce the heat and let it simmer for 15 minutes.
Take the pan of the stove and blend the soup with a blender. Season the soup with pepper, salt and the cayenne pepper. Put the pan on the stove again and add the spinach leaves. Stir until the spinach is wilted.

Serve the soup in jars and garnish with watercress and some nice whole wheat bread or a fresh salad.



                                                                                                                         Enjoy your lunch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!