woensdag 1 juni 2016

Champignonssoep/ Mushroom soup



Scroll down for english.

Vandaag een soep die heel krachtig van smaak is. Ik maak deze soep ook vaak in de herfst. Aangezien het weer hier niet erg lenteachtig is vind ik de soep prima bij deze tijd van het jaar passen.
Nu vind ik champignons altijd lekker, en ze zijn echt enorm gezond.

Er zit vit -B12, B-2 en seleen in. Champignons zijn erg goed voor het immuunsysteem, zit vol antioxidanten en zijn ontstekingsremmend. En ze leveren veel eiwitten. Alle reden dus om wat vaker champignons in je maaltijd te verwerken.  Deze soep zit vol met champignons en andere paddestoelen. Je kan zelf een selectie maken van wat je lekkere paddestoelen vindt en welke op dat moment goed te verkrijgen zijn.

Ik serveer deze soep vaak als voorgerecht en dan is een klein kommetje al voldoende. Wij hadden een drukke dag en aten de soep als avondeten. De kinderen aten er heerlijk stokbrood bij.

Lets cook!




Ingrediënten voor 4 á 5 personen:

3 uien, fijngesneden
100 gr champignons, in kwarten gesneden
100 gr shiitake, in reepjes gesneden
100 gr kastanjechampignons, in kwarten gesneden
50 gr enoki take paddestoelen, of andere kleine paddestoel (laat wat over ter garnering)
 een handje gedroogd of vers eekhoorntjesbrood
400 ml groentebouillon, van tabletten
100 gr bacon, plakjes uitgebakken en dan in kleine reepjes gesneden
1 eetlepel kokosolie                                                                  
250 ml slagroom of kokosmelk  (optioneel!)

Methode:

Verhit de kokosolie in een soeppan  en fruit hier de uitjes glazig in. Laat ze zeker 15 minuten bakken.
Voeg de paddestoelen en eekhoorntjesbrood toe  en fruit deze even aan. Voeg nu de bouillon toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep op een zacht pitje twintig minuten koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een gladde massa. Voeg nu wat kokosmelk of slagroom toe dan krijg je een mooie volle soep. Ik heb er wat kokosmelk uit blik bijgedaan. Je kan de soep ook zonder de room eten. Dit is uiteraard gezonder omdat het minder calorieën bevat. Aangezien dit ons hele avondmaal was heb ik de soep lekker vol van smaak gemaakt!

Serveer de soep in een mooie kom en garneer met enoki paddestoeltjes en wat reepjes bacon. Indien je vegetarisch bent laat je de bacon achterwege.










The soup of today has a lot of flavor. I eat mushroom soup a lot in autumn. But since the weather here feels nothing like spring I am going to make mushroom soup. I love mushrooms, I can actually eat them everyday. And that's a good thing because they are super healthy. It is a source of vit B vitamins, selenium, iron and protein. It will boost your immune system! Enough reasons for me to eat this soup more often.

You can eat this soup either as a starter or as a vegetarian main dish. I ate the soup for dinner so I added some coconut milk to the soup. It makes it richer and creamier. My kids wanted some French bread, they always love bread with a bowl of soup.

Lets cook!

Ingredients for 4 to 5 people:

3 onions, cut into little pieces
100 gr mushrooms, cut into quarters
100 gr chestnut mushrooms cut into quarters
100 gr shiitake, cut into strips
50 gr enokitake mushrooms, leave some for garnish
a handful porcini
400 ml of vegetable stock
250 ml coconut milk or thick cream (optional)
100 gr fried bacon, cut into little strips
1 tablespoon coconut oil

Method:

Heat the coconut oil in a stockpot and fry the onions for 15 minutes. Add the mushrooms and stir fry for two minutes. Add the vegetable stock and bring to a boil. Reduce the heat and let it simmer for 20 minutes. Take the pan of the heat and blend the soup until smooth. Put on the stove again and add the coconut milk or thick cream.

Serve the soup in a bowl and garnish with some enokitake mushrooms and bacon. If you like to eat a vegetarian dish you skip the bacon.










                                                                                                                          Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!