woensdag 8 juni 2016

Barbecue hamburger/ Barbecue burger



Scroll down for english.

Mooi weer en eindelijk weer lekker buiten eten! Tijd om de barbecue weer tevoorschijn te halen.
Ongeveer een jaar geleden heb ik eens een amerikaans filmpje gezien over het maken van een hamburger. Daarin werd uitgelegd hoe je het vlees heel mals en sappig kan laten als je een hamburger bakt op de barbecue. De truc is eigenlijk heel simpel en sinds die tijd maken wij alleen nog maar onze eigen burgers en kopen we nooit kant en klaar vlees.

Het fijne is dat je zelf je vlees kan kruiden zoals jij dat lekker vindt en dat je puur rundvlees krijgt en geen extra toevoegingen.

Ik heb na één zo'n burger echt genoeg maar de kids kunnen er zelfs twee op.

Lets cook!



Ingrediënten voor 4 burgers:

500 gr biologisch mager rundergehakt
1 theelepel cajun kruiden
2 avocado's in plakjes gesneden
2 rode pepers in stukjes gesneden
4 plakjes cheddar kaas
4 kleine augurkjes, klein gesneden
4 zachte broodjes doormidden gesneden
2 tomaaten in plakken gesneden
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
ijsbergsla

Methode:

Voeg zout, peper en cajunkruiden toe aan het vlees en vorm er vier dikke burgers van met je handen.
Druk nu met je duim het midden van de burger in tot halverwege. Als je de burger zo op de barbecue legt dan zal het vlees niet krom gaan trekken waardoor het droog wordt. Nu krijg je een mooie juicy burger.

Maak een sausje van de mayonaise, ketchup en de stukjes augurk.

Bak eerst de broodjes heel even op de barbecue en leg ze apart.
Leg nu de hamburgers op de barbecue en bak tot ze mooi bruin en nog juicy zijn. Leg op het laatst een plakje kaas erop en laat deze heel even smelten.

Beleg één helft van het broodje met ijsbergsla en tomaat. Leg de hamburger erop en beleg de hamburger met avocado, peper en saus. Tweede helft van het broodje erop en smullen!


With nice weather it is always nice to eat outside. Time for barbecue!
A year ago I watched a movie about making burgers and learned a trick how to bake burgers really juicy. I tried it out and it worked! I could not believe that a simple trick like that would make a huge difference in how my burger would taste.  I always buy organic lean ground beef and mold my own burgers into shape. They taste so much better. You can season them anyway you like it and there are no additives.

Lets cook!

Ingredients for 4 burgers:

500 gr lean ground beef
2 avocados, cut into thin slices
2 tomatoes, cut into slices
2 chili peppers, cut into pieces
2 tablespoons of mayonnaise
1 tablespoon ketchup
1 teaspoon cajun
4 little pickles, cut into little pieces
4 slices cheddar cheese
some lettuce
4 white rolls, cut in half

Method:

Season the beef with salt,pepper and cajun. Mold the beef into four burgers and press with your thumb in the middle of each burger. Press until you made a hole in the meat of half your thumb. Now when you are going to bake the burger the meat won't warp/bent and stays juicy.

Now mix the mayonnaise, ketchup and pickles into a sauce.

Bake the white rolls for one minute on the barbecue and put aside. Now bake the hamburgers until golden brown and juicy. Add one slice of cheddar cheese onto the burger and let it melt for one minute.

Take one half of a roll and garnish with lettuce and tomato. Put the burger on top and garnish with avocado, chili pepper and sauce. Put the other half of the bun on top and take a bite. Delicious!




                                                                                                                            Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!