donderdag 16 juni 2016

Italiaanse stoofpot/ Italian beefstew


Scroll down for english.

Vandaag een eenvoudig stoofpotje wat wel ongelooflijk lekker is! Het is een italiaans recept en in een mun van tijd klaar. Voor mensen die van stamppotjes houden is dit een mooi recept maar ook voor als je vrienden te eten krijgt en niet al te veel tijd hebt om te koken.

Lets cook!

Ingrediƫnten voor 4 personen:

300 gr biefstuk in reepjes gesneden, kan je vaak al gesneden kopen
2 tenen knoflook geplet en fijn gesneden
1 ui, fijn gesneden
1 gele paprika in reepjes gesneden
800 gr tomatenstukjes uit blik
een takje rozemarijn, fijngesneden
een handvol zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels oijfolie of kokosolie
4 eetlepels rode wijn


Methode

Verhit de olijfolie in de pan en bak de ui en  knoflook glazig. Voeg het vlees en de paprika toe en roerbak even mee. Voeg nu de tomaten en rozemarijn en rode wijn toe en laat dit alles 15 minuten sudderen.

Ik vind de stoof heerlijk met aardappelpuree en dus zet ik  nu meteen een pan op het vuur om die te maken.

Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout. Serveer het stoofpotje op een bedje van aardappelpuree.




Today a really easy to make stew. It is an Italian dish and it doesn't take much time to prepare. The flavor is not  to difficult so kids will find this dish easy to love.
This dish is also nice if you have friends over for dinner but you do not have the time to be in the kitchen for the whole day. I served this dish with mashed potatoes but you can also serve it with polenta to upscale the dish.

Lets cook!

Ingredients for 4 people:

300 gr beef, thinly sliced or beef-stir-fry strips
2 cloves of garlic, cut into little pieces
1 onion, cut into little pieces
2 tablespoons of olive oil
1 yellow pepper, sliced into thin strips
1 sprig of rosemary,chopped into little pieces
400 gr can of chopped tomato
handful of pitted black olives
4 tablespoons red wine

Method:

Heat the oil in a large saucepan and cook the onion and garlic for about 5 minutes. Now add the beef and the yellow pepper and stir fry for one minute. Add the tomatoes,red wine rosemary and the pitted olives.Cook the stew for 15 minutes.

If you want to serve the dish with mashed potatoes you should cook the potatoes now.

Season the stew with pepper and salt and serve on a big plate with mashed potatoes.



                                                                                                                                 Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!