vrijdag 17 juni 2016

Warm fruitontbijt/ Hot baked fruit



Scroll down for english.

Een warm fruitontbijt vind ik één van de lekkerste onbijtjes om de dag mee te beginnen. Ik heb er niet altijd tijd voor helaas, maar het geeft je echt een goede start voor de dag. Het gerecht is heel eenvoudig en zo gemaakt, het moet alleen wel een half uurtje de oven in.

 Ik maak het gek genoeg juist vaak in de zomer maar misschien komt dat omdat ik er graag verse perziken in doe. Ik vind deze combinatie van fruit erg lekker maar uiteraard kan je daar zelf je eigen creativiteit op los laten.

Lets cook!





Ingrediënten voor 4 personen:

5 perziken, ontpit, geschild en in vieren gesneden
6 kleine pruimen, ontpit in vieren gesneden
250 gr frambozen, diepvries of vers
250 gr blauwe bessen
6 eetlepels griekse yoghurt 0% vet
4 eetlepels fijn gehakte amandelen

Methode:

Verwarm de oven voor op 200  C. Vul de bodem van een ovenschaal met het fruit. Verdeel er de lepels yoghurt over en zet de schaal 30 minuten midden in de oven. Haal de schaal uit de oven en strooi er de gehakte amandelen overheen. Je kan er nog wat extra yoghurt bij serveren.



A hot baked fruit breakfast is one of my favorite dishes to start the day with. The taste of fruit is so delicious when it's hot. This dish is very easy to make, but it will take a half hour to bake it in the oven so that's the reason I am not always able to make this dish in the morning.
I make it more often during the summer because I am really fond of fresh peaches. When you put those in the oven they become so soft and sweet, delicious!

You can prepare this dish with any fruit mixture you like of course. This is  just one of my favorite.

Lets cook!

Ingredients for 4 people:

6 peaches, peeled, pitted and sliced in quarters
5 prunes, pitted and sliced in quarters
250 gr of raspberries, fresh or frozen
250 gr blueberries
6 tablespoons of Greek yogurt 0% fat
4 tablespoons of chopped almonds

Method:

Preheat the oven at 392 ⁰ F. Divide the fruit at the bottom of an oven tray or oven dish and divide the Greek yogurt over the fruit. Put the tray in the oven for 30 minutes. 
When it is baked, garnish the fruit with the chopped almonds. You can always add some more yogurt when you serve the fruit.
 





                                                                                                                               Enjoy your breakfast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!