maandag 27 juni 2016

Zwarte linzen met garnalen en inktvis/ Black lentils with squid and shrimps



Scroll down for english.

Ik heb een druk weekend achter de rug en vond helaas totaal geen tijd om recepten online te zetten.
Dat betekent dus geen sinner Sunday recept nu en meteen door naar de gezonde maandag!

Ik ben dol op inktvis en garnalen. Nu heb ik deze ingrediënten gecombineerd met zwarte linzen omdat linzen echt heel gezond zijn. Ze zijn vetarm, bevatten vit-B,magnesium, ijzer, kalium, zink en calcium en zorgen ervoor dat je insulinepieken minder worden waardoor je minder vaak behoefte hebt aan iets zoets. Linzen bevatten veel eiwitten waardoor het een goede vervanger is voor vlees.

Je kan linzen dus ook heel goed combineren met alleen maar groenten.
Ik heb zwarte linzen gebruikt in mijn recept. Zwarte linzen zijn erg klein, hebben een korte kooktijd en worden ook wel Beluga genoemd omdat de linzen bijna op kaviaar lijken.
Je kan deze linzen kopen bij een reformzaak.


Het recept is heerlijk als lunchgerecht maar ook als een  gezonde avond maaltijd.

Lets cook!




Ingrediënten voor 4 personen:

250 gr Beluga linzen
200 gr inktvisarmen, in dikke plakjes gesneden
500 gr rauwe garnalen, diepvries is prima
1 eetlepel kokosolie
peper/zout

Dressing:
2 rode pepers, in dunne ringetjes gesneden
5 cm gember, fijn gesneden
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
4 eetlepels water
1 eetlepel honing
3 tenen knoflook, fijn gesneden


Methode:

Kook de linzen volgens instructie op het pak. Ik heb ze 20 minuten gekookt.
Laat ze daarna even uitstomen.

Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in een kommetje.

Verhit de kokosolie in een koekenpan of wok en bak hier de garnalen en inktvis 4 minuten in totdat ze mooi roze kleuren. Als je gekookte inktvis gebruikt, bak die dan in de laatste minuut heel eventjes mee.

Verdeel de linzen over vier borden en garneer met garnalen en inktis. Schep nu een paar lepels van de dressing over de linzen.
Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout.



My weekend was really busy. So busy that I didn't find the time to put a recipe online.
So no sinner Sunday this week, right to healthy Monday!

I love squid and I love shrimps. I have combined these with black lentils in a recipe because lentils are really superfood. The black lentils are sometimes called Beluga because the lentils are very small and look just like caviar. They contain an impressive amount of vitamins, minerals and protein. They are low calorie so very good to eat in a diet. You can buy them at a health food store or at grocery stores.

Another advantage of black lentils is that they have a short cooking period. Only 20 minutes. If you cook the lentils the day before you will have your healthy hot meal ready in no time.

Lets cook!

Ingredients for 4 people:

250 gr black lentils
200 gr squid
500 gr  blue shrimps, frozen or fresh
1 tablespoon of coconut oil

Dressing:
2 chili peppers, cut into little pieces
5 cm ginger, cut into little pieces
3 gloves garlic, cut into little pieces
4 tablespoons fish sauce
2 tablespoons lime juice
1 tablespoon honey
4 tablespoons water

Method:

Cook the black lentils according to package instructions. I had to cook the lentils for 20 minutes.
When the lentils are cooked remove the pan from the stove and let it steam for a bit.

Now you have time to make the dressing and fry the shrimps.

Just mix all the ingredients for the dressing in a little bowl.
Heat the coconut oil in a frying pan and fry the shrimps and squid for 4 minutes. The blue shrimps will slowly become pink shrimps and than they are ready! If you use already cooked squid you can add the squid in the last minute.

Divide the black lentils among the four plates and garnish with shrimps and squid.
Now pour some of the dressing over the black lentils.



                                                                                                          Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!