zondag 12 juni 2016

Risotto met frambozen/ Risotto with raspberries


Scroll down for english.

Vandaag weer een echt sinner sunday recept! Dit toetje is echt heerlijk! Het kost even tijd om te maken omdat het in de koelkast moet afkoelen maar het is echt heel makkelijk.
Ik vind het een geweldig toetje om te maken als je vrienden te eten krijgt. Het voordeel is ook dat je het de dag tevoren al kan maken en dat bespaart je een hoop stress.

Lets cook!




Ingrediƫnten voor 4 personen:

500 gr diepvries frambozen
250 gr verse frambozen
3 eetlepels balsamico-azijn
100 gr risottorijst
50 gr suiker
500 ml volle melk
2 takjes rozemarijn, wat extra voor garnering
100 ml slagroom

Methode:


Breng in een pan de  500 gram diepvries frambozen samen met de balsamico-azijn en drie eetlepels water aan de kook.
Laat ze tien minuten op een zacht pitje koken totdat de frambozen zacht zijn. Pureer de frambozen met een staafmixer. Laat de frambozensaus in de koelkast afkoelen.

Breng de rijst aan de kook met de melk, suiker ,snufje zout en rozemarijn. Dek af en laat de rijst 10 minuten koken. Roer af en toe door om te controleren of het niet aanbrandt. Neem na 10 minuten de deksel van de pan en laat nog 10 minuten koken. Na twintig minuten moet bijna alle melk opgenomen zijn. Zet de pan van het vuur en laat afkoelen. Laat de risotto helemaal koud worden in de koelkast.

Klop de slagroom stijf en haal de harde takjes uit de risotto. Meng de slagroom door de risotto.

Pak nu 4 glazen of kommetjes en verdeel de 3/4 van de saus over de glazen. Schep de roomrijst voorzichtig op de saus. Verdeel het laatste beetje frambozensaus over de 4 glazen en garneer met verse frambozen en wat fijngehakte rozemarijn.




It is sinner Sunday! This recipe is a real delicious dessert! It takes some time to prepare because you have to cool it in the fridge. But the recipe is very easy to make and if you have friends over for dinner this is definitely going to be a hit.
You can either prepare this a day in advance or start preparing it already in the morning. It will make your day less stressful.

Lets cook!

Ingredients for 4 persons:

500 gr frozen raspberries
250 gr fresh raspberries
3 tablespoons balsamico vinegar
100 gr risotto rice
500 ml full milk
50 gr sugar
2 sprigs of rosemary, and some extra as a garnish
100 ml
whipped cream

Methode:

Bring  the 500 gram frozen raspberries with 3 tablespoons of balsamico and 3 tablespoons of water to a boil in a pan. Reduce the heat and let it simmer for 10 minutes. Take the pan of the heat and blend the sauce until smooth. Let it cool. Store it in the fridge.

Bring the risotto rice to a boil with the milk, sugar, bit of salt and rosemary. Reduce the heat, put the lid on and let it simmer for 10 minutes. Take the lid of and let it simmer for another 10 minutes. After 10 minutes almost all the milk must be absorbed by the rice.Remove the pan from the stove and let it cool. Store the pan in the fridge to cool it.

Whip the cream until stiff. Remove the sprigs of rosemary out of the risotto and mix the whipped cream with the risotto.

Take 4 bowls and divide 3/4 of the raspberry sauce over the bowls. Put the risotto on top and divide the last bit of sauce. Garnish with fresh raspberries and some chopped rosemary.







                                                                                                                              Enjoy your dessert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!