woensdag 24 februari 2016

Marokkaanse visschotel


Dit recept is een goude oude zullen we maar zeggen binnen ons gezin.  Het recept is simpel weg een questie van mengen, in de oven doen en klaar zeg maar.  Met weinig moeite toch een heerlijk vers gerecht op tafel wat smaakt alsof je heel lang hebt staan koken! Handig voor doordeweeks maar ook ideaal als je veel mensen te eten krijgt. Maak gewoon een extra grote schaal, extra couscous of quinoa en vul het gerecht aan met een salade.



Ingrediënten voor ruim 4 pers:

600 gr kabeljauw (diepvries is prima, leg vast avond ervoor in koelkast) in grote stukken gesneden
2 blikken gepelde tomaten *
1 blikje tomatenpuree*
1 eetl balsamico azijn*
2 theel cayennepeper gemalen*
1 volle theel djintin(gemalen komijnzaad)*
1 volle theel kaneel*
3 tenen knoflook (geplet en fijngesneden)
1 eetl kokosolie
flinke bos koriander (of peterselie) fijn gesneden
zout en peper

Methode:

Verwarm de oven voor op 180 ⁰C. Vet een ovenschaal in van ± 35x24 en leg de stukken vis erin.
Verhit 1 eetl kokosolie in een wok en bak de stukjes knoflook hierin in 2 min lichtbruin. Voeg alle ingrediënten met een * toe een roer 4 minuten door. Giet de tomatensaus over de vis en zet de schaal voor 45 min in het midden van de oven. Maak intussen couscous of quinoa voor vier personen.


Haal de schaal na 45 min uit de oven en strooi koriander over de tomatensaus. Zet de schaal op tafel en serveer met couscous of quinoa.



                                                                                                                                      Enjoy your meal!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           



   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!