donderdag 18 februari 2016

Hello! / Indische gehaktballetjes


Leuk dat je mijn blog leest! Ik zal me even voorstellen.
Ik ben moeder/kok van een gezin met drie altijd hongerige kinderen. "Wat eten we vandaag?' is het eerste wat ik altijd hoor als ze mij zien. Het liefst eten ze elke dag wat anders. Nu vind ik lekker eten zelf ook erg belangrijk en betrap ik mijzelf erop dat ik elke ochtend om negen uur 's ochtends al begin te mijmeren over de avondmaaltijd. Wat zal ik maken...? Nu biedt de doordeweekse dag niet altijd genoeg opties door de sportschema's van de kids en kan ik me in het weekend pas echt uitleven qua koken. Mijn blog zal dan ook bestaan uit makkelijke maaltijden, healthy meals during the week, en de sinner sunday meals!

Dit is een doordeweek receptje. Indische gehaktballetjes met rijst en 2 dippings.



Ingrediënten gehakt:

1 kg half-om -half gehakt
100 gr roze garnalen, fijngehakt
75 gr ongezouten cashew-noten, fijngehakt
2 sneden wit casinobrood
1 groot ei
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel sambal oelek
1 bosui in ringetjes
kokosolie of olijfolie

Methode:

Doe de sneden in een keukenmachine en maal tot kruim. Kneed het gehakt samen met alle ingrediënten behalve de bosui en maak er kleine balletjes van. Ongeveer 40. Verhit olie  in de koekenpan en bak de balletjes in 15 min. goudbruin.
Garneer de balletjes op een schaal met de bosuitjes en serveer met rijst en paksoi.

Zoetzure dipping:

150 ml rijstazijn
125 g rietsuiker
1 teen knoflook
2 á 3 eetl sambal oelek

Methode:

Breng rijstazijn met de suiker aan de kook. Laat de suiker al roerend oplossen. Pers knoflook uit boven de siroop en voeg de sambal toe. Laat de siroop 4 minuten flink doorkoken.
Zet apart en laat afkoelen.


Pindasaus:

200 ml kokosmelk
150 gr pindakaas
2 á 3 eetl ketjap manis
1 eetl hoisin sauce

Methode:

Verwarm de kokosmelk met de pindakaas en roer glad. Neem van het vuur en breng op smaak met de ketjap en de hoisin sauce. Verwarm nog een beetje.



Enjoy your meal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!