dinsdag 23 februari 2016

Gegrilde aubergine


Dit vegetarische gerecht oogt niet alleen geweldig het smaakt echt verrukkelijk!



Dit recept is echt heel makkelijk te maken en je gaat er zeker mee scoren. Mijn kinderen vinden het echt héérlijk!  Het kan als side-dish gegeten worden maar ook als een volwaardig vegetarische maaltijd. Dat laatste vind ik het lekkerste maar mijn man wil vaak een stukje vlees en dat geef ik er dan gewoon bij.

Ingrediënten voor 4 pers:

2 grote aubergines
tijmblaadjes 3 eetl
200 gr Griekse yogurt
1/2 dl karnemelk
2 teentjes knoflook fijngesneden en even 2 min in pannetje laten bakken
6 eetl olijfolie
zeezout
peper
pitjes van 1 verse granaatappel (of een bakje halen wel zo makkelijk :-))
1/2 eetl Ras el Hanout

Methode:

Verwarm de oven voor op 200 ⁰ C. Snijd de aubergines overlangs doormidden. Maak met een klein scherp mes parallel lopende inkepingen in het vruchtvlees. Laat de schil wel heel. Draai de aubergines een slag en herhaal dit. Er moet een ruitpatroon ontstaan.
Leg de aubergines op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrijk de aubergines met 5 eetl olijfolie. De olie moet in het vruchtvlees trekken. Bestrooi de aubergines met tijmblaadjes,  peper en zout. Ik doe de tijmblaadjes altijd even in een  klein bakje met olijfolie en vis ze er daarna weer uit. Dit doe ik omdat de tijmblaadjes anders snel verbranden in de oven.
Bak de aubergines in het midden van de oven in 30 minuten gaar en lichtbruin.



Maak in de tussentijd de saus en zet de granaatappelpitjes klaar. Plet 2 teentjes knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Bak heel even in een pannetje met heel weinig olie.
Snijd de granaatappel open en verwijder de pitjes of koop een bakje pitjes dat bespaart je wat werk. Doe de pitjes in een kommetje. Meng de yogurt met de karnemelk  en de knoflook en roer er desgewenst een eetl olijfolie door. Zet de saus tot gebruik in de koelkast.


Haal de aubergines uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Schep een royale hoeveelheid saus op de aubergine en garneer met granaatappelpitjes en nog een beetje tijm. Strooi een beetje Ras el Hanout over de yogurt.


                                                                                          Enjoy your dinner!

2 opmerkingen:

  1. Dank je Emma! Het is ook leuk om dit te presenteren op een bord. Meeste mensen zijn enorm verrast door de smaak. Simpel gerecht kan heel succesvol zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!