zondag 28 februari 2016

Aardbeientaart sinner"s sunday



Allereerst excuus dat dit recept zo laat online staat. Mijn blog was blocked en ik was niet de enige heb ik inmiddels begrepen.  Ik hou van koken en vind het leuk om recepten te delen maar ik ben  niet handig met de computer en al helemaal niet als er technische problemen zijn! Ik was gister dan ook ff helemaal in paniek. Gelukkig is het nu opgelost en kan ik eindelijk dit recept met jullie delen. Want dit is echt een heerlijke taart hoor! En het is sinner's sunday dus een goede reden om deze aardbeientaart te maken.  Let's cook!




Ingrediënten:

5 eieren
150 gr bloem
3 eetl  bloem
500 ml melk
1 vanillestokje
150 gr suiker
50 gr suiker
110 gr zachte boter
half doosje aarbeien






Methode:

Doe 150 gr bloem, 50 gr suiker, 100 gr boter en een geklutst ei in een grote kom en kneed er deeg van. Als het deeg soepel is maak er dan een dikke rol van en doe er huishoudfolie omheen. Leg het 30 minuten in de koelkast op te rusten en stevig te worden.

 We gaan dadelijk een bodem bakken waar heerlijke vulling in komt. In de tijd dat het deeg rust kan je mooi de creme de patissier maken. Klinkt mooi hè? Klinkt misschien ook ingewikkeld maar dat is het niet. Je moet er wèl de hele tijd bij blijven als je het maakt!

 Doe 500 ml melk in een pan .Snijd het vanille stokje doormidden en schraap het merg eruit.  Voeg het merg en 75 gr suiker bij de melk  en breng aan de kook. Doe intussen 4 eierdooiers (het wit heb je niet nodig) in een grote kom. Kluts ze even los en voeg 75 gr suiker en 3 eetl bloem toe. Roer dit met een garde goed door. Als de melk kookt, doe dan een scheutje hete melk bij het eierdooiermengsel en roer door. Zo kunnen de eieren vast wennen aan de warmte en zal je crème mooier worden.
Nu wordt het even opletten. Voeg het eierdooiermengsel bij de hete melk en roer dit goed door. Laat de melk zachtjes doorkoken en blijf 5 minuten roeren totdat je een mooie dikke room hebt. Als je denkt dat de room dik genoeg is pak je een groot plat bord/schaal. Spreid de room uit over het bord zodat deze sneller kan afkoelen. Dek het bord meteen af met huishoudfolie om te voorkomen dat je een vel op je room krijgt. Laat de room afkoelen in de koelkast.

Nu zit het meest lastige gedeelte erop. Verwarm de oven voor op 190 ⁰C. Was de aardbeien en snijd ze doormidden. Pak een springvorm met losse bodem van 23 cm en vet in en doe beetje bloem erin om plakken te voorkomen. Schud de resterende bloem eruit. Nu zal het deeg wel klaar zijn (30 min koelkast) en kan je het uit de folie halen. Verdeel het deeg in stukken en druk met je vingers uit over de bodem. Zorg dat je de hele bodem bedekt en een opstaand randje maakt van 3 cm. Maak gaatjes in de bodem met een vork. Pak nu bakpapier, leg dit op het deeg en vul dit met gedroogde witte bonen of andere peulvruchten. Deze manier heet blind bakken. Dit doe je de eerste 20 minuten. De bonen kan je gewoon af laten koelen, in een zakje doen en de volgende keer weer gebruiken.
Als je het met bonen doet gaat het wel een beetje raar ruiken in huis. Mijn kinderen vonden dit een vreselijke geur. Gelukkig kreeg ik van een lieve vriendin een geweldig verjaardagscadeau! Bakknikkers! Ik ben er super blij mee en de kids ook! Je legt de bakknikkers op het bakpapier, en als je klaar bent laat je ze afkoelen en berg je ze weer op voor de volgende keer. Ideaal.

Zet nu de vorm im de oven en bak 20 minuten. Haal dan de vorm eruit, verwijder het bakpapier met inhoud en bak de bodem nog 10 minuten af. Haal uit de oven en laat beetje afkoelen.




Maak de springvorm los en leg de taartbodem voorzichtig op een mooi bord. Pak de creme de patissier uit de koelkast en vul hier de bodem mee. Strijk de creme een beetje glad. Garneer de creme met aardbeien. Een zonnig plaatje zo'n taart! Geeft al een beetje lente gevoel vind ik.



                                                                                           Enjoy your pie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!