zaterdag 10 september 2016

Zomerse maaltijdsalade/ Summer meal salad



Scroll down for english.

Wat een mooie zomer hebben we toch dit jaar! Het mooie weer lijkt maar niet op te houden. Dat zijn we niet gewend in Nederland dit.
Ik ben nog steeds herstellende van een keelontsteking en kan het niet opbrengen om lang in de keuken te staan nu.  Ineens moest ik denken aan deze heerlijke maaltijdsalade die ik minstens één keer in de zomer maak. Makkelijk, vol met verse groenten, en ik word er altijd helemaal blij van als ik dit eet. Dat wordt dus het recept van vandaag!

Ik eet deze salade als avondmaaltijd,  maar je kan deze natuurlijk ook maken voor de lunch. Erg smakelijk ook als je vrienden voor de lunch hebt op een zondag. Het fijne aan dit gerecht is dat je bijna alles kan voorbereiden en het daarna binnen vijf minuten op tafel kan zetten.

Lets cook!




Ingrediënten voor 4 personen:

350 tot 400 gr verse krieltjes (je kan ook voorgekookte kopen als je dat makkelijk vindt)
2 paprika's, in blokjes gesneden
20 radijsjes, in dunne plakjes
2 zoete appels, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, geplet en fijngesneden
8 eetlepels fijngesneden bieslook
6 hardgekookte eieren
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels dikke lobbige yoghurt
1 opgehoopte eetlepel crème fraîche
een eetlepel citroensap
peper/zout
200 gr uitgebakken bacon in reepjes
1 krop krulsla

Methode:

Kook de krieltjes in 15 minuten beetgaar en laat ze even afkoelen. Halveer de krieltjes daarna.
Kook intussen de eieren hard en laat even afkoelen.

Intussen kan je de bacon uitbakken in een droge koekenpan en laten uitlekken op keukenpapier. Dit kan je ook tevoren doen als je dat makkelijker vindt.

Maak een dressing van yoghurt, mayonaise, crème fraîche, knoflook, citroensap en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng er de bieslook doorheen, maar laat een beetje over ter garnering.

Halveer de eieren en haal het eigeel eruit en doe dit in een kommetje.
Snijd het eiwit in blokjes en doe deze in een grote kom. Voeg nu de radijsjes, appel, paprika en aardappel toe. Voeg de dressing toe en hussel alles voorzichtig door elkaar.

 Nu gaan we de salade opmaken. Pak vier grote borden.  Leg 4 blaadjes krulsla op elk bord, schep de salade erop en garneer met eigeel, bieslook en reepjes bacon.

Je kan de salade ook een dag van tevoren maken. Zorg dan wel dat je de opmaak van de salade pas op het allerlaatst doet.





It is still sunny weather and that is quite unique in our country. So lets enjoy it!
I am still recovering from a soar throat. The doctor said I have laryngitis so it will take some time to recover. It feels really weird to feel sick with all this sunny weather.
I am not feeling like cooking too long now so I decided to make a meal salad. This salad is a real Summer salad and I make it at least once every Summer.
It is easy to make, full of fresh vegetables and it always makes me so happy when I eat this! So the perfect recipe for today!

I made this salad for dinner but you can make this for lunch as well.
This salad will also do for a Sunday brunch with friends or family. You can prepare the salad in advance and have a nice chat with your guests.
If you do prepare this a day before do take in mind that you will have to do the dressing of the plate 5 minutes before serving. If not, the lettuce will not be crispy and fresh.

If you are a vegetarian you just leave the bacon out.

Lets cook!

Ingredients for 4 persons:

350 - 400 gr small potatoes
2 red bell peppers, cut into little cubes
20 radishes, cut into slices
2 sweet apples, cut into little cubes
2 garlic cloves, cut into little pieces
8 tablespoons of finely chopped chives
6 herd boiled eggs
2 tablespoons mustard
2 tablespoons mayonnaise
2 tablespoons thick yogurt
1 tablespoon crème fraîche
1 heaped  tablespoon of lemon juice
pepper/salt
200 gr crispy bacon, divided into strips
one head of curly endive


Method:

Boil the potatoes for 15 minutes and let them cool. Do the same with the eggs.
In the meantime you can bake the bacon nice and crisp in a frying pan. Let it cool off on kitchen paper.

Cut the potatoes and eggs into halves. Remove the cooked egg yolks and put it in a bowl. We will use this as a garnish.

Make a dressing with mayonnaise, mustard, yogurt, garlic,lemon juice, crème fraîche and pepper and salt. Add the chopped chives and stir. Keep one spoon of chives as a garnish for later.

Cut the boiled egg white into little cubes and put it into a bowl. Add the apple, bell pepper, radishes and potatoes. Mix the dressing gently with the vegetables.

Now it is time to dress the plate.
Take four big plates and put four leaves of lettuce on each plate. Put some salad on the lettuce and garnish with cooked egg yolk, strips of bacon and some chopped chives.




                                                                                                                            Enjoy your salad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!