donderdag 22 september 2016

Ovenschotel met witlof en walnoten/ Chicory baked in the oven with walnuts and cheese


Scroll down for english.


Wanneer het weer ietsje frisser wordt en de kinderen weer naar school gaan heb ik altijd weer zin om ovenschotels te maken. Lekker makkelijk en zo eten de kinderen bij mij de groenten die ze niet zo lekker vinden meestal wel op.

Vandaag een ovenschotel van witlof. De winkel ligt er nu vol mee. Nu is niet iedereen dol op witlof weet ik omdat het zo bitter is.
Toch moet je deze ovenschotel eens proberen. Het bittere van de witlof proef je niet meer. De kaas zorgt voor een krokante bite, echt lekker. Het kost nog geen 15 minuten om te maken, de oven doet de rest.

Lets cook!




Ingrediƫnten voor 4 personen:

6 struikjes witlof
1 pakje roomkaas 185 gr, philadelphia of andere roomkaas
200 gr walnoten
200 g geraspte kaas
2 dikke plakken ham in blokjes gesneden, ongeveer 150 gr                                                                            


Methode:

Verwarm de oven voor op 200 ⁰ C.

Maak de witlof schoon en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 centimeter.
Doe de witlof in een pan met water en breng aan de kook. Laat de witlof 5 minuten koken en giet dan af. Laat de witlof goed uitlekken anders wordt de schotel te vochtig.

Hak intussen de noten grof in een hakmolen.

Zet een hapjespan op het vuur en smelt de roomkaas. Roer de witlof, hamblokjes  en de helft van de noten er doorheen.

Als je liever geen varkensvlees wilt eten gebruik dan 150 gr rookvlees. Dat geeft de schotel in ieder geval een beetje extra smaak.

Pak nu een ovenschaal en doe het witlof mengsel in de schaal. Strooi er geraspte kaas en de andere helft van de walnoten overheen.
Zet de schotel 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is geworden.



When the days are a bit more chilly I am in the mood for baking dishes in the oven.
It is easy to make and so delicious when you can put food on the table that is still sizzling hot.

I made a dish with chicory today. I know that not everyone is a huge fan of chicory because of its bitterness. But just give this dish a try and you will see that a lot of the bitterness is gone and it tastes delicious! It is creamy and crisp on top.

I used cooked ham as an ingredient, but you can also use smoked meat (beef) instead.

Lets cook!

Ingredients for 4 people:

6 shrubs of chicory
185 gr cream cheese, philadelphia
200 gr walnuts
150 gr grated cheese
150 gr of cooked ham, cut into cubes

Method:

Preheat the oven at 392  ⁰ F.                   

Wash the chicory and cut it into cubes pieces of 3 centimeters.
Take a pan, fill it with water and put the chicory in. Bring it to a boil and let it cook for 5 minutes.
Put it in a colander and let it drain really well otherwise the oven dish will be way to moist.

Chop the walnuts into pieces.
Heat a pan on the stove and put the cream cheese in. Let it melt and add chicory, ham, and half of the chopped walnuts. Stir well.

Take a oven dish and fill it with the chicory mixture. Cover with grated cheese and the other half of the chopped walnuts. Put in the middle of the oven for 15 minutes until the cheese is golden brown.







                                                                                                                    Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!