donderdag 15 september 2016

Aubergine pizza's/ Eggplant pizzas



Scroll down for english!

De laatste echte zomere dagen zeggen ze...Ik ga de zomer wel missen. Ik hou van de zon, ik hou van buiten zijn en van buiten eten. Het hoeft niet bloedheet te zijn van mij, maar gewoon lekker zonnig. Alles is zo heerlijk groen dan en er groeit van alles wat ontzettend lekker is om mee te koken. Volop kleurrijk fruit, verse groenten, echt heerlijk!

Zo moet ik nu de schoolweken weer zijn begonnen even terug denken aan Varenna. Wat was het daar toch heerlijk. En met die hitte nu heb ik vaak gedacht aan dat heerlijk koele meer. Het was daar net zo warm als nu. Maar het meer was zo ongelooflijk verkoelend dat het de hitte draaglijk maakte.
Een frisse duik in dat schone water en je kan er weer tegenaan!

Ik heb er bijna elke dag gekookt en dit was één van mijn receptjes.
Het is echt heel simpel om te maken en bij ons zijn ze er echt dol op! Het doet denken aan een pizza maar het is vegetarisch en bevat geen koolhydraten.
Probeer het eens uit en laat me weten wat je ervan vindt!
Ik hoor graag of het in de smaak is gevallen.

Lets cook!





Ingrediënten voor 5 personen:


2 aubergines, in plakken gesneden
2 blikken tomaten in stukjes ( 400 gr)
1 grote ui en stukjes gesneden
3 teentjes knoflook in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels balsamico azijn
3 bollen buffelmozzarella 300- 400 gr, in stukken gescheurd
bosje basilicum, in reepjes gesneden
100 gr geraspte parmezanse kaas
20 zwarte olijven
olijfolie
zout/peper

Methode:

Leg de plakken aubergine in een vergiet en strooi er zout overheen. Laat dit zo minimaal 30 minuten staan.
Het zout onttrekt vocht aan de aubergine zodat je ze beter kan bakken en het zorgt ervoor dat een deel van de bittere smaak verdwijnt.

Spoel na 30 minuten de aubergines goed af en dep de aubergines goed droog.

Maak intussen de tomatensaus.

Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak hier de ui en de knoflook glazig in.
Voeg de tomaten toe en roer door. Breng de saus aan de kook en laat dit 15 minuten op een laag pitje pruttelen. Voeg de balsamico toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180 ⁰ C .
Bekleed een oventray met bakpapier of aluminiumfolie en leg daar de plakken aubergine op.
Verdeel de tomatensaus over de aubergineplakken. Leg de aubergines in het midden van de oven en bak ze in 25minuten gaar. Haal ze uit de oven.
Garneer met mozzarella en parmezaanse kaas en zet de aubergines terug in de oven gedurende 8 minuten om de kaas te laten smelten.

Snijd de olijven doormidden en verwijder de pit.

Haal de aubergines uit de oven en garneer met olijf en basilicum.













They say that this will be the last day of summer in our country. Can you believe it?
I love the summer. I love sitting, walking and eating in the sun.  I love the outdoors. The garden looks so green, you can get plenty of fresh colorful fruits, there are loads of fresh vegetables and you can cook indoors or outdoors..

With all the new schedules of  the children, the cooking in advance because there are sport schedules to be thinking of..I thought about Varenna. Our holiday base for almost two weeks.
I loved it there! Weather was great, the lake was refreshing and clean, view was superb and I just love the italian way of life.
Every morning I woke up and asked myself what I was going to cook today. I made a stroll down the greengrocer and decided what to cook. How simple can life be?

This is one of the recipes I made in Varenna.
It is simple, tasty and very easy to make! It is vegetarian and all my kids liked it a lot!

Lets cook!

Ingredients for 4 to 5 people:

2 eggplamts , cut into slices
2 cans of tomatoes, each 400 gr
1 big onion, cut into pieces
3 cloves of garlic, cut into pieces
2 tablespoons of balsamic vinegar
400 gr of buffel mozzarella, cut into pieces
100 gr grated Parmesan cheese
20 black pitted olives, cut into halves
bunch of basil, cut into strrips
olive oil
salt/pepper

Method:

Preheat the oven at 356  ⁰ F.                   
Put the eggplants  slices in a colander and put a lot of salt on top. The salt will absorb the water and take away the bitterness of the eggplant.
Leave it in the colander for at least 30 minutes.
Rinse well with water and pat it dry with paper towels really well.

Take a baking tray and cover with tinfoil or greaseproof paper.
In the meantime you can make the sauce.

Heat one tablespoon of olive oil in a pan and put onions and garlic in the pan.
Bake for 3 minutes until glazed. Bring the sauce to a boil and let it simmer for 15 minutes.
After 15 minutes s add 2 tablespoons of balsamic vinegar and let it simmer for another 5 minutes.

After 30 minutes rinse the eggplant with water and dry with kitchen paper.

Put the slices of eggplant on a baking tray, cover with the tomato sauce and put the baking tray in the oven for 25 minutes.
After 25 minutes, take out of the oven and put mozzarella and Parmesan on top. Bake the eggplant slices for another 8 minutes until golden brown.

Garnish with olives and basil.
Season with salt and pepper and enjoy!!!
This vegetarian pizza is incredible tasty. You will see!







                                                                                                                                Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!