zondag 18 september 2016

Krokante lamskoteletjes/ Crispy lamb chops


Scroll down for english.

Dit recept is makkelijk en zó ongelooflijk lekker! Omdat de lamskoteletjes mals van binnen zijn en krokant van buiten, zal iedereen om een tweede portie vragen. Ik had duidelijk meer koteletjes moeten kopen want mijn kinderen hadden het razendsnel opgegeten!

Lets cook!




Ingrediënten voor 4 personen:

8 lamskoteletjes
25 gr geraspte parmezaanse kaas
175 gr broodkruim (van wit brood)
2 grote eieren
olijfolie
zout/peper

Methode:

Kijk even of de koteletjes plat zijn. Zo niet, leg ze dan even tussen aluminiumfolie en sla ze plat met een deegroller.

Hak wit brood in een hakmolen totdat je 175 gr broodkruim hebt.
Meng dit met de parmezaanse kaas in een wijde ondiepe kom.

Kluts 2 eieren met een beetje peper en zout en giet dit in een andere ondiepe kom

Giet nu een laagje olijfolie in een koekenpan en laat heet worden.

Haal intussen de lamskoteletjes eerst door het ei aan weerszijden en druk ze dan aan beide kanten goed in het broodkruim mengsel.
Bak de koteletjes 3 minuten aan elke kant totdat ze goudbruin kleuren en knapperig zijn.

Serveer de koteletjes met peultjes of andere frisgroene groenten.



Sinner Sunday and a real family dinner. I made crispy lamb chops!
My kids really love them. They were tender at the inside and very crunchy at the outside , so it was the perfect bite. Everyone wanted to have a second portion, but I did not buy that much lamb!
Next time I will definitely cook some more lamb chops.

Lets cook!

Ingredients for 4 persons:

8 lamb chops
25 gr grated Parmesan cheese
125 gr fresh white breadcrumbs
2 large eggs
salt/pepper
olive oil

Method:

Check if the lamb chops are flat. If not you have to flatten them a little.
Put the lamb chops in between two sheets of tinfoil. Beat them with a rolling pin until flattened.

Mix the bread crumbs with the Parmesan cheese in a chopper and put it in a low shallow bowl.
Beat the egg, season them with salt and pepper and put them also in a low shallow boil.

 Dip the lamb chops in  the egg mixture on both sides. Next you press them well into the breadcrumbs on both sides.

Pour some olive oil in a frying pan, about 1 centimeter deep, and heat the oil.
Cook the lamb chops for about 3 minutes on each side in the olive oil until they are golden brown and crunchy.

Serve the lamb chops  on a nice big plate with some fresh green vegetables. I served it with snow peas.





                                                                                                                                 Enjoy your dinner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!